Slovenija
22 ogledov

Še ena pošiljka ledenega dežja

Žled Postojna
1/4
Tjaša Blaško
Že zdaj močno prizadeto območje med Notranjsko in Primorsko čaka nov sneg z dežjem, ki bo zmrzoval.

V ponedeljek bo v glavnem suho, za torek pa vremenoslovci spet napovedujejo več padavin. "Malo bo snega, malo dežja, ki bo ponovno zmrzoval, predvsem na območju alpsko-dinarske gorske pregrade na meji med Primorsko in Notranjsko," pojasnjuje Jure Cedilnik, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso). "Pričakujemo nekaj snega v zahodni in osrednji Sloveniji, ki bo v noči na sredo počasi prehajal v dež."

Ivje se bo topilo od srede naprej

Drugod bo večinoma suho, s precej nizkimi temperaturami do srede, ko se bo otoplilo. "Ledeni oklep bo popustil, v drugi polovici tedna bodo temperature v glavnem nad ničlo," napoveduje Cedilnik.

Burja na Primorskem bo začela popuščati že v ponedeljek popoldan in predsem v torek. "Danes verjetno povzroča nekaj težav, predvsem tam, kjer so že tako problemi, ker je vse zamrznjeno, a huje, kot je sedaj, ne bo," spodbudno pove Cedilnik. Poleg tega je burja najmočnejša tam, kjer ni žledu, v Vipavski dolini in na Krasu.

Večjih poplav ni na vidiku

Nekaj problemov povzroča tudi narasla voda na območju Občine Ilirska Bistrica. Najbolj kritične razmere so trenutno na območju vasi Bač, kjer voda še vedno narašča in je že poplavila več objektov. Pričakovati je, da bo voda še naraščala in posledično povzročala dodatne težave in škodo.

Kraške reke naraščajo na območjih vsakoletnih poplav, vendar večjih težav po besedah Cedilnika ni pričakovati. "Za konec tedna se sicer nakazuje več scenarijev; eden od njih je, da bo več padavin in zato morebiti tudi več težav zaradi poplav, ampak zaenkrat prognoza ni taka, da bi bilo v zvezi s tem potrebno kakršnokoli opozorilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.