Slovenija
26 ogledov

Jutri sneg do nižin

sneg Anže Petkovšek
Babjega poletja je kot kaže konec. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo ozračje začelo hladiti, meja sneženja pa se bo jutri popoldne marsikje spustila do nižin.

Slovenijo bo dosegla hladna fronta, meja sneženja se bo spustila do nižin. Največ snega, pravijo na Arsu, bo zapadlo na Dolenjskem, kjer ga lahko pričakujejo okrog 15 centimetrov, v višjih legah tega območja tudi do 20 centimetrov. V drugih pokrajinah Slovenije bo snega manj, na Primorskem in v Prekmurju po napovedih snežink še ne bodo dočakali. Jutri dopoldne bodo temperature še visoke, popoldne pa se bodo spustile proti ledišču.

Nedelja bo zimska. Sprva bo oblačno, dopoldne bodo padavine ponehale tudi v južni polovici Slovenije. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi snežne.

Na Primorskem bo jutri popoldne začela pihati zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 14, popoldne pa se bodo temperature spustile na 0 do 5, ob morju 8 stopinj Celzija. Na Primorskem bo pihala burja, ki bo čez dan oslabela. V ponedeljek bo suho in hladno, z meglo po nižinah.

Prihodnji teden spet topleje

V začetku prihodnjega tedna se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato sredi tedna oslabelo. V drugi polovici tedna bodo naši kraji na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad severno Evropo.

V začetku novega tedna bo delno jasno in povečini suho. Hladno bo, zjutraj bodo temperature pod lediščem, čez dan pa le malo nad nič, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. V četrtek, petek in soboto bo oblačno in večinoma suho. Spet bo topleje.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.