Slovenija
18111 ogledov

Jutri že spremembe, sledi sneg do nižin

Zima
"Meja sneženja bo nizko," osveženo vremensko napoved sklenejo na Arsu.

Vremenoslovci že od nedelje naprej napovedujejo spremembo vremena, vsak dan je vremenska slika bolj jasna glede vremena v drugi polovici novembra.

Jutri bo v notranjosti Slovenije sprva pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod jasnilo. Jutranje temperature bodo nižje kot danes, znašale bodo od 2 do 9, ob morju do 12 stopinj Celzija. Čez dan se bo ogrelo na od 11 do 15, na Primorskem do 19 stopinj.

V četrtek in petek bo v notranjosti Slovenije zmerno do pretežno oblačno. Postopno bo še nekoliko hladneje, v petek zjutraj se bo živo srebro na severozahodu države spustilo pod ledišče.

Od 17. do 22. novembra

Vse bolj natančna je tudi vremenska slika za vikend in začetek prihodnjega tedna. "Naši kraji bodo v soboto in nedeljo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek začelo slabeti. Z vetrovi severnih smeri bo k nam dotekal še nekoliko hladnejši zrak. V začetku tedna bomo v višinah prišli pod vpliv jugozahodnika, k nam bo v višinah začel dotekati nekoliko toplejši zrak," sliko pojasnjujejo na Arsu, kjer poudarjajo, da je razvoj vremena od ponedeljka naprej sicer še nepredvidljiv.

Dodajajo, da bo v soboto in nedeljo po nižinah v notranjosti prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, več sonca pričakujejo v gorah in ob šibki burji na Primorskem.

Predvidoma v začetku naslednjega tedna se bo verjetnost za padavine predvsem v ponedeljek in torek nekoliko povečala. "Zaenkrat ni videti večje količine padavin, meja sneženja pa bo nizko," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Zima Napoved Slovenija Prihaja mrzel arktični zrak, v igri je tudi sneženje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.