Slovenija
18 ogledov

Jutri zelo vroče predvsem na vzhodu

Sončno vreme Shutterstock
Jutri se nam obeta vroč dan. V soboto že poslabšanja.

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem v zahodni in delu osrednje Slovenije občasno pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 25 do 31 stopinj Celzija. "Najvišje temperature bodo na vzhodu po nižinah Posavje, Štajerska, Pomurje. Drugod bo pod 30 stopinj Celzija, tam okrog 27 stopinj," nam je dejal dežurni prognostik Janez Markošek na Agenciji RS za okolje (Arso).

V soboto že poslabšanje

"Nato sledi bolj nestalno vreme, ki bo podobno tudi v prihodnjih dneh. Sredi prihodnjega tedna bo, kot kaže za zdaj, bolj deževno. Po jutrišnjem dnevu, ki bo najtoplejši, se bodo temperature začele spuščati."

V soboto se bo torej že pooblačilo, sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. V nedeljo pa bo spremenljivo oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:18 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **