Slovenija
324 ogledov

Jutrišnja prvomajska budnica bo nekaj posebnega

Policijski orkester Policija
Na jutro največjega delavskega praznika, 1. maja, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, RTV Slovenija in Zveza slovenskih godb vabijo glasbenike, godbenike in simpatizerje, da se ponovno pridružijo prvomajski budnici in "skupaj popihajo na ljudska srca".

Letošnja budnica ohranja tradicijo slovenskega godbeništva, a tokrat na drugačen način, je za RTV Slovenija povedal Daniel Leskovic, producent za inštrumentalno glasbo JSKD. Budnico bodo izpeljali z Valom 202, programi Radia Slovenija ter programi Televizije Slovenija, kjer se bo vrtela godbena glasba.

Godbeniki pa bodo takrat sočasno s svojih oken, balkonov in dvorišč s svojim igranjem ter predvajanjem posnetka poskrbeli, da se glasba sliši po okolici. "Tako bodo dali vedeti sebi in poslušalstvu, da so kljub karanteni vseeno aktivni," je še pojasnil Leskovic.

Tako bo potekal program: Ob 4.00 bo Pihalni orkester Železarjev Ravne objavil svoj novi posnetek, ki je nastal v karanteni. Ob 5.00 bo predsednik Zveze slovenskih godb, Boris Selko, pozdravil vse godbenike in naznanil začetek vseslovenske budnice, ki bo ob 6.00 na Valu 202. Ob 6.40 se bo nato budnica nadaljevala na Prvem programu Televizije Slovenija. Godbeni pozdravi Slovencem se bodo zaključili v oddaji Slovenski pozdrav, ki bo na sporedu ob 20.00 na TV SLO1.

Poleg tega pa na Valu 202 ob 16.45 pripravljajo koncert zasedbe Mi2, ki ob svoji 25. obletnici delovanja intenzivno pripravlja tudi nov album.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.