Slovenija
44 ogledov

K shodom je pozval sam Erdogan

Erdogan, Turčija EPA
O shodih, na katerih se je zbralo več tisoč Erdoganovih podpornikov, so tako poročali iz Istanbula, Ankare in Izmirja.

V več turških mestih so po spodletelem vojaškem udaru v soboto zvečer potekali množični shodi v podporo turškemu predsedniku Tayyipu Recepu Erdoganu, poročajo tuje tiskovne agencije. Erdogan pa je v soboto pozno zvečer telefoniral ciprskemu premierju Aleksisu Ciprasu.

O shodih, na katerih se je zbralo več tisoč Erdoganovih podpornikov, so tako poročali iz Istanbula, Ankare in Izmirja. Nosili so turške zastave in vzklikali Alah je velik. K shodom je pozval Erdogan.

Erdogan, Turčija | Avtor: EPA EPA
Turški predsednik se je medtem po telefonu pogovarjal z grškim premierjem in se mu zahvalil, ker je Grčija obsodila udar, poroča grška tiskovna agencija ANA-MPA. Govorila sta tudi o osmih pripadnikih turške vojske, ki so v soboto z vojaškim helikopterjem prebegnili v Grčijo in pristali v mestu Aleksandropolis ob grško-turški meji, kjer so zaprosili za politični azil. Cipras je dal jasno vedeti, da bo Grčija spoštovala pravo in človekove pravice.

Azilni postopek za osmerico se bo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa začel v ponedeljek, po ocenah pravnikov pa bi lahko trajal več tednov. Turčija sicer zahteva takojšnjo izročitev domnevnih prevratnikov.

Helikopter, s katerim so vojaki prispeli v Grčijo, so medtem že prepeljali nazaj v Turčijo. V soboto zvečer je ponj s helikopterjem prispela posadka, ga pregledala, nato pa so se z njim vrnili v Turčijo, še poroča dpa.

Preberite še:

Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 21:33 17.julij 2016.

    http://www.vecernji.hr/svijet/ataturk-je-naciju-ujedinio-erdogan-ju-je-podijelio-1099884

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:44 17.julij 2016.

    Ljubljeni precednik vseh Turčinov,si je tole režijo dobro zamislil,še malo šprinta in bo prvi v cilju,raja pa ne bo mela nič več demokracije,še tolko ne,kot jo je mela do zdaj.

  • Avatar Leon
    Leon 09:10 17.julij 2016.

    Noč dolgih nožev po turško !