Slovenija
11698 ogledov

Kacin jutri po 17. uri pričakuje sprostitev cepiva AstraZenece

Jelko Kacin STA
Zamudo zaradi AstraZenece naj bi nadoknadili s cepivom Johnson&Johnson, pri katerem bo za cepljenje potreben en odmerek, pravi Jelko Kacin.

"Žal je dvodnevna prekinitev cepljenja z AstraZeneco povzročila zamude in pričakujemo jutri po 17. uri, da bi se zadeve spremenile. To je trenutek, ko bo treba nadoknaditi zamujeno in pocepiti čim več ljudi v najkrajšem času," je po obisku cepilnega centra v Krškem povedal nacionalni koordinator za logistični del množičnega cepljenja Jelko Kacin. Kacin upa, da bo mogoče cepljenje zdaj pospešiti in napoveduje pospešitve na vseh nivojih. 

Kacin: AstraZeneca zagotavlja najdaljšo imunost

AstraZeneca je tisto cepivo, ki daje najdaljšo imunost, pravi Kacin: "Tri tedne do prve imunosti tri mesece do naslednjega odmerka in še šest mesecev, skratka devet mesecev dolga doba."
Kacin upa, da se bodo tisti iz vzgoje in izobraževanja, ki so imeli dvome glede cepljenja, na cepljenje zdaj, ko naj bi bili ti razčiščeni, na cepljenje ponovno začeli prijavljati. "Vsak zamujeni dan imunost prinese kasneje," pravi Kacin.

Ravnatelji se ponovno dogovarjajo za cepljenje

Direktorica ZD Krško Tatjana Fabjančič Pavlič je potrdila, da je zanimanje za cepljenje med učitelji in vzgojitelji ponovno vzpostavljeno. "Že v soboto so ravnatelji klicali in spraševali, kdaj se lahko ponovno cepijo." 

Aprila dobimo cepivo Johnson&Johnson

Četrto cepivo, ki ga je odobrila EMA, Johnson&Johnson naj bi v Sloveniji prejeli v drugi polovici aprila, Kacin računa na 30 tisoč odmerkov. "En odmerek bo zadoščal in drugega odmerka ni več, s takim pristopom računamo, da bi lahko zasledovali cilje, ki smo si jih zastavili do konca polovice letošnjega leta," pravi Kacin. 


 

Komentarjev 17
  • Tana 21:06 17.marec 2021.

    Pa daj no Kacin, kdo pa še tebe sploh posluša?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:05 17.marec 2021.

    Kacin ima odločevalske pristojnosti? Vse bi dala, da bi vedela kaj ve o Janši, da mu daje take pomembne službe.

  • anica00 18:26 17.marec 2021.

    Kdo pa je Kaco, da odloča?