Slovenija
20645 ogledov

Kacin: Novo o razmerah v Sloveniji

Jelko Kacin Nik Rovan
Po sprejetju številnih ukrepov za preprečevanje širitve novega koronavirusa se stvari po besedah uradnega govorca kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom Jelka Kacina izboljšujejo.

Madžarska je že odprla mejo za blagovni promet, pa tudi klima je pred odločanjem evropskih voditeljev po njegovih besedah bistveno boljša kot pred dnevi.

Minister za obrambo Matej Tonin je ob prihodu na sejo izpostavil, da vlada trenutno vse sile usmerja v krepitev zalog zaščitne opreme. Zdravstvenim zavodom, domovom za starejše in vsem ostalim, ki potrebujejo zaščito, bodo to čim prej zagotovili, je dejal.

Določili bodo enotni protokol razdelitve zaščitne opreme po občinah. Prednost bodo imeli najbolj izpostavljeni: zdravstveno osebje, gasilci, taksisti. Zagotavljajo, da bo zaščitne opreme kmalu dovolj za vse!

V Levici, kjer se z nekaterimi ukrepi nove vlade ne strinjajo, so pripravili svoj nabor predlogov. Koordinator stranke Luka Mesec je med drugim opozoril, da vlada še ni ustrezno zaščitila samozaposlenih, ki jih je v Sloveniji preko 119.000.

 

Komentarjev 6
  • andrej06 22:24 18.marec 2020.

    Ne morem verjet s kakim govnom moram živet samo kritike da bi kaj naredili pa ne kljub opozorilom raje šetate veni

  • ljubomir83 18:43 17.marec 2020.

    Odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.

  • darja19 15:28 17.marec 2020.

    Aja,včeraj so sprejeli ukrepe,vse zaprli,danes pa se že izboljšuje,pa iz koga se norčuje ta Kacin zahojen,a si virolog al kaj,zaščitno opremo bi morali imet že zdavnaj za primer katastrofe...Pa za primer Avstrijci folka ne pustijo iz bajt,razen za nujne stvari,policija patruljirja....