Slovenija
2148 ogledov

Kacin o tem, kdaj so na vrsti fitnesi

Fitnes Profimedias
Veliko napovedi, a datumi sprostitve še oddaljeni. Vlada mora enkrat tedensko oceniti stanje, ukrepe in na podlagi tega sprejeti odločitve.

"Velika sprostitev, ki smo ji priča danes, ko se odpirajo šole, vsi veliki trgovski centri, odpiranje restavracij, gostinskih obratov in objektov za prenočevanje z do 30 sobami, je izjemno velik in z vsemi drugimi ukrepi neprimerljiv ukrep," je dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Naslednji vikend se bo veliko dogajalo na področju kolektivnih športov." 

Točnega datuma, kdaj bi se lahko odprli fitnes centri za splošno javnost in bazeni, še ni. Vlada ima delovni datum, pri čemer je veliko odvisno od tega, kdaj bo Nacionalni inštitut za javno zdravje dal priporočila za uporabo teh objektov. "Ko gre za fitnes, je težava, da se sprošča veliko aerosolov, tako je vprašanje, kakšno in kako pogosto mora biti prezračevanje, koliko ljudi je lahko prisotnih glede na površino. Ko bo to znano, sli lahko obetamo odprtje fitnesov in wellnessov," je pojasnil. 

Veliko je napovedi sosednjih držav o sproščanju določenih ukrepov, a datumi sprostitve ostajajo oddaljeni in so bliže 15. juniju, ko se začne turistična sezona. Takšen bo po novem režim na mejah. 

Koronavirus - UKC Ljubljana Slovenija Dobre novice še kar prihajajo

Kakšen bo režim na plažah?

Vprašanje, kakšni bodo po novem ukrepi na plažah, je po Kacinovih besedah vprašanje za upravitelja vsake posamezne plaže. "Priporočila NIJZ so splošna. Kar moramo v tem primeru najbolj upoštevati, je socialna distanca," je dejal Kacin. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • bodočipartizan 18:16 18.maj 2020.

    Kdo bi razumel: vlada stihijsko sprošča vse, k nam bo spustila Italijane, danes se bodo na košarkah, fusbalih itd. prerivali, si dihali za ovratnik, lahko imamo ohceti (prav rad bi videl eno, kjer bodo 1,5 m narazen)..., fitnese pa ne?!?