Slovenija
40675 ogledov

Jelko Kacin predstavil nekaj podrobnosti glede odpiranja šol

Jelko Kacin
Jelko Kacin je povedal, kaj o odprtju šol v tem trenutku razmišlja vlada.

"Tri tedne nas loči do začetka šolskega leta, zato načrtujemo, da bomo prihodnji teden imeli točen pregled in oceno razmer," je o odprtju šol povedal vladni govorec Jelko Kacin. "Prihodnji teden bo pristojna ministrica gostja na tiskovni konferenci in bo povedala kaj več."

Covid-19, UKC Ljubljana Zdravje Covid-19: Novi podatki o okuženih so spet slabi

Ponovil je, da je v igri več scenarijev, a si vlada prizadeva za to, da bi se šolsko leto začelo normalno. Iz teh razlogov je vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović predlagala, da starši poskrbijo za pripravo otrok na šolo, da bodo v novo šolsko leto vstopili zdravi. 

šola koronavirus učenci Slovenija "Scenarij, po katerem bi bili vsi dijaki v šoli ves čas, se zdi malo verjeten" Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva tudi o jeseni v šolah

Na vprašanje, ali bodo šole dobile navodila, kako naj preverijo, ali so bili otroci pred prihodom v šolo v državi z rdečega seznama, je Kacin povedal, da glede tega ni nobenih razlik, ali gre za šolajoče, nepolnoletne državljane ali preostale polnoletne državljane. 

Učilnica | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne potujte v države z rdečega seznama

"Kdorkoli bo prišel iz teh držav bo dobil odločbo o 14 dnevni karanteni," je dejal Kacin. "Odgovorni starši se morajo zavedati, da bo otrok izgubil 14 dni, zato apeliram na vse, ki načrtujejo odhod v balkanske države, da razmislijo v naprej in se potovanju v države na rdečem seznamu izognejo."

Poudaril pa je, da Slovenija ne razmišlja o umestitvi Hrvaške na rdeči seznam in tako ovrgel govorice, ki so se pojavile v javnosti, da bi se meja zaprla sredi meseca avgusta.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
 • Avatar Pralliona
  Pralliona 01:08 12.avgust 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

 • sam1 18:04 11.avgust 2020.

  Zamorček-cekacinček,oj kje si ti bil,da si tako lepo rjavo barvico dobil-zdaj pa spet udar po slovenceljih.....

 • joža 17:05 11.avgust 2020.

  Jelko! Kako si ti prišel z Krka, če je Janez mejo neprodušno zaprl?