Slovenija
32 ogledov

Kad se odpoveduje Gorenju

Rast Gorenja smo pripravljeni podpreti tudi v prihodnje, so sporočili iz Kada. ( Žurnal24 main
Kapitalska družba (Kad) je bila pripravljena sodelovati v dokapitalizaciji Gorenja, vendar sredstev, po obvestilu družbe o poteku dokapitalizacije, ni vplačala.

"Kad ocenjuje, da bi ob predpostavki ugodnega trenda poslovanja skupine Gorenje iz prvega letošnjega polletja ter ob predpostavki zmanjšanja zalog in terjatev do kupcev do konca leta 2010 družba lahko tudi v primeru morebitne neuspešne dokapitalizacije ustvarjala pozitiven denarni tok za lastnike," so zapisali v Kadu.

Glede navedb in domnev o nepravilnostih, ki jih je javno podal pomemben manjšinski delničar, so v Kadu navedli, da bo nadzorni svet družbe Gorenje vse očitke preveril ter na podlagi ugotovitev tudi ustrezno ukrepal. "Prav tako pričakujemo, da bo nadzorni svet o izpeljanih postopkih in izvedenih ukrepih skladno z načelom enakopravnega obravnavanja delničarjev obvestil vse delničarje družbe," so še poudarili.

Tretji krog dokapitalizacije Gorenja se je začel 28. oktobra in traja še danes. V njem je na voljo 1.514.881 delnic, ki s strani obstoječih delničarjev niso bile vpisane in vplačane v prvih dveh krogih druge dokapitalizacije.

Zavrnili nizozemsko ponudbo
V Gorenju so v ponedeljek priznali, da prag za uspešen izid jesenske dokapitalizacije predvidoma ne bo dosežen. Po njihovih pričakovanjih to ne bo vplivalo na izvajanje nadaljnjih poslovnih aktivnosti, saj pri pripravi strateškega načrta za letos in za skupino 2010-2013 niso vključeni učinki jesenske dokapitalizacije.

V ponedeljek so komentirali tudi ponudbo nekdanjega lastnika nizozemske družbe Atag Philipa Sluiterja oz. podjetja Home Product Europe, da bi vplačalo za vseh 20 milijonov evrov v dokapitalizaciji ponujenih delnic Gorenja. Kot so pojasnili v Gorenju, ta družba kot obstoječi delničar ni sodelovala v prvem in drugem krogu dokapitalizacije, njena ponudba za sodelovanje v tretjem krogu pa ni skladna z veljavnim prospektom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.