Slovenija
2694 ogledov

Kader SDS popolnoma preplavil Telekom, v upravo naj bi prišel celo poslanec

Štab Anžeta Logarja na stranki SDS. Anže Petkovšek Janez Janša pred izjavo o izzidu lokalnih volitev na stranki SDS.
Telekom bo postal povsem rumeno-moder.

Kot poroča portal Necenzurirano, naj bi jutri nadzorni svet Telekoma razpravljal o zamenjavah v upravi družbe, ki jo zaenkrat vodi Tomaž Seljak. Tega naj bi zamenjali, prav tako naj bi morala svoja položaja zapustiti še dva člana uprave, Vida Žurga in Matjaž Beričič.

V upravi naj bi tako od sedanjih članov ostal le Tomaž Jontes.

Kadrovske menjave

Novi šef uprave Telekoma naj bi zdaj postal Cvetko Sršen, nekdanji kandidat SDS za župana Krškega in vodja območnega odbora stranke. Novi član uprave za finance pa naj bi po informacijah portala Necenzurirano postal Marko Pogačnik, dolgoletni poslanec SDS in nekdanji direktor Slovenske odškodninske družbe (Sod) v času prve Janševe vlade. 

Marko Pogačnik | Avtor: Državni zbor/Sušnik Matija Državni zbor/Sušnik Matija
V upravo Telekoma pa naj bi prišel še en kader SDS, Mitja Štular, ki je poznan kot nekdanji predsednik programskega sveta RTV Slovenija.

Iz vrst SDS po poročanju Necenzurirano prihaja tudi novi predsednik nadzornega sveta Telekoma Iztok Černoša, ki ga je SDS najprej postavila v upravo podjetja 2TDK, ki bo gradilo drugi tir železniške proge Divača-Koper, nato pa imenovala še v nadzorni svet Telekoma. Na isti skupščini so v nadzorni svet prišli še Radovan Cerjak (SDS), sicer nadzornik Slovenske tiskovne agencije (STA) in odvetnik Nova24TV, Marko Kerin (SMC), ki prihaja s Slovenskih železnic, in Aleksander Igličar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Naklonsky 06:56 10.marec 2021.

    OK. Prej so bili pa šarcisti. In kaj je s tem narobe?

  • Ender3 19:15 09.marec 2021.

    Kadrovski cunami pod taktirko SDS vse je bilo pričakovano, ne koliko je kdo kompetenten glavno, da je naš. Diletantizem po meri SDS.