Slovenija
33 ogledov

Kadu in Sodu bi odvzeli pooblastila

cinkarna Celje Mojca Marot
Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije vlado poziva, da Kadu in Sodu odvzame pooblastila za razpolaganje z deležem Cinkarne Celje.

Sekretarka sindikata Sonja Kos je namreč po seji Ekonomsko-socialnega sveta, na kateri so socialni partnerji obravnavali problematiko prodaje dobičkonosnih podjetij v državni lasti, izrazila sum, da nameravata Sod in Kad prodati svoje deleže v Cinkarni še pred sprejetjem strategije, saj naj bi agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) Cinkarno v strategiji opredelila kot naložbo strateškega pomena in je potem ne bi bilo možno več prodati. Član uprave AUKN Marko Golob pa je dejal, da je to, ali je Cinkarna strateška naložba ali ne, stvar ministrstva oziroma vlade, državni zbor pa naj bi o njej razpravljal predvidoma jeseni.

Milan Lukič, predsednik združenja delodajalcev, pa je poudaril, da "je treba voditi tenkočutno politiko, katera podjetja bomo prodali", da pa po drugi strani ni drugega izhoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.