Slovenija
60 ogledov

Maher pravi, da ni lagal

Igor Maher Anže Petkovšek
Minister Maher je danes v izjavi za javnost dejal, da je bil naiven in da se ni lagal.

Zadnje dni sem bil zelo obremenjen. Naredil sem napako, ker nisem spremljal zadev. Nisem spremljal, o kateri nepremičnini pišejo mediji," je dejal Igor Maher na tiskovni konferenci. Poudaril je, da ni lagal ne novinarjem in ne javnosti. "Naivno sem pričakoval, da se bo zadeva uredila in sem se prijavil na ta naslov."

"Doslej ni nikdar dobil odločbe, da je črnograditelj. Kupil sem dejansko barako, zraven prikolice, to je Seča 16 a. Ta novejša stavba je bila klet. To ni bivalni objekt, to je klet in za ta objekt ne potrebujem gradbenega dovoljenja," pravi Maher. "Črne gradnje, ki je druga stavba, je se vedno postopku legalizacije, pravi Maher, se ni dotikal."

Dejal je, da je zanj sporen le star objekt, ki se ga 11 let ni dotikal in ga je skušal legalizirati. Izpostavil je, da bo zadeve tako kot novinarjem predstavil tudi predsedniku stranke in premierki. Glede na njuno mnenje pa bo tudi ukrepal.

Prepričan je namreč, da ima svoj prav. "Svojega položaja nisem nikoli izkoriščal v svoj prid. Insinuacije so že bile, ko sem delal na piranski občini. Pozivam, da se stvar čim prej razreši. Na nikogar ne bom vplival."

Pravi, da ni razlogov za njegov odstop. Če se bo pa izkazalo, da je storil karkoli spornega, bo takoj odstopil, je zatrdil.

Vprašanja glede objektov na zemljišču in domnevnem črnograditeljstvu je danes pojasnjeval tudi predsednici vlade Alenki Bratušek in predsedniku DL Gregorju Virantu.

Kot je po srečanju pojasnil Maher, bo počakal na odločitev predsednice vlade. Bratuškova bo zdaj preučila dokumente, nato pa se bodo spet pogovorili. "Če bodo razlogi za to, bom to storil," je odgovoril na vprašanje, ali vztraja pri tem, da ne bo odstopil.

Premierka bo pregledala papirje in dokumentacijo, ki ji jo je predložil, odločitev pa bodo sprejeli v ponedeljek.

Virant naj bi že imel zamenjavo

Gregor Virant naj bi že pripravil menjavo za Maherja. Po pisanju Financ naj bi ga zamenjal šef energetskega podjetje Genera Urban Jan, ki pa neuradnih infromacij ni želel komentirati.

Legalizacija objekta?

Kot smo razkrili v Žurnalu24 je minister za infrastrukturo Igor Maher, ki prihaja iz kvote DL, lastnik črne gradnje nad Sečoveljskimi solinami. Takoj po razkritju je zatrdil, da je bil objekt že tam, ko je kupil parcelo, in da je ta v postopku legalizacije.

Na Upravni enoti Piran so medtem ravno v sredo zavrgli zahtevo Maherjevega pooblaščenca za izdajo gradbenega dovoljenja za pomožni kmetijski objekt, ker so ugotovili, da zanj ni potrebno gradbeno dovoljenje, ampak mora objekt izpolnjevati le pogoje iz prostorskega akta. Po mnenju načelnika enote Ivana Seljaka so ti pogoji izpolnjeni.

Komentarjev 41
  • mph 16:36 22.marec 2013.

    Ali ne bereš moje komentarje ali nisi pismena. Kje sem kaj takega napisal?? Moti pa me linč na osnovi nakladanja nekega kmetavza, ki je sam očitno cedil sline po tistem zemljišču, zdaj pa kar žari od volje, da bi hodil ...prikaži več po sodiščih kot priča ali še kam drugam. Pojavili so se tudi neki posnetki, ki ne veš od kje pridejo.Če pa mu dokažejo, pa jasno lahko samo še leti in je končal kariero v politiki, glede tega nimam dvomov.Mimogrede, način, kako je kpk ugotavljala dejstva mi je bilo sporno tudi pri Janši, za katerega se ve, da ga ne prenašam. So mi bile kar sprejemljive njegove razlage. Govorim o konkretnem primeru, ne na splošno.Kakorkoli, izmišljotine ala ne (kot pri Kresalovi), je po mojem končal kariero, ker bodo vsi možno stalno to omenjali in se ob to spotikali, pa če bi 100x dokazal, da je nedolžen.

  • millenium 15:29 22.marec 2013.

    ...zdaj je pa TEGA zadost, upam, da bo predsednica vlade takoj naredila red... kje je sploh vprašanje, da ne bi odstopil... TAKOJ!

  • tacka1 15:04 22.marec 2013.

    Meni se pa gnusijo takšni, ki pišete takšne komentarje in zagovarjate lopove, pa ni važno levo ali desno, jaz itak nisem na nobeni strani. Zakon bi naj bil za vse enak, zato ga naj doleti kazen kot bi vsakega navadnega ...prikaži več državljana! Kaj je on več kot jaz ali ti???