Slovenija
21 ogledov

Kaj če bo kandidiral Janez Janša?

Janez Janša Saša Despot
Koalicija. Virantovi danes o pogajalskem mandatu. Boj za šefa DZ, mesto podpredsednika dobi SDS.

Pogajanja. Svet liste Gregorja Viranta bo danes odločal o pogajalskem mandatu, smo izvedeli neuradno. Do petka naj bi bilo jasno marsikaj, pričakovati je tudi hitro konstituiranje državnega zbora (DZ) po koncu tega tedna, pa menijo viri blizu listi Zorana Jankovića. Mandatar bi lahko bil imenovan do božiča.

Po neuradnih vesteh se za mesto predsednika DZ ne poteguje le Karl Erjavec, šef DeSUS-a, ampak naj bi bilo snubcev za to funkcijo iz vrst možnih koalicijskih partnerjev kar nekaj. Viri blizu Pozitivni Sloveniji sicer trdijo, da bodo mesto podpredsednika ponudili SDS kot verjetno najmočnejši opozicijski stranki. Ne pričakujejo pa, da bi se za kandidaturo odločil Janez Janša, češ da ne želi biti drugi. Vprašanje je, ali bi poslanci Janšo potrdili.

Med scenariji prevladujeta možnost šibke vlade s 46 sedeži v DZ (Pozitivna Slovenija, SD, DeSUS in poslanca manjšin) ali širše vlade (z Virantovo listo in/ali SLS). Jutri se Janković sestane tudi z SD. Predsednik SLS Radovan Žerjav je včeraj po sestanku z Jankovićem ponovil, da v 
koalicijo ne gre.


Komentarjev 13
  • Dusan Mmarn 10:41 19.december 2011.

    ja res smo v riti z takimi politiki . briga jih samo polozaj in seveda oblast ne pa dobrobit drzave in drzavljanov res beda od elite ki skrbi izkljucno za svoje riti .in to je ubogi narod volil . si ...prikaži več pa zasluzi crkovanje na obroke . sram me je da sem slovenec. vcasih narod dejanj,ponosa,casti sedaj narod hlapcev,beracev delomrznezev lopovov. .res beda od naroda ki ni vreden svoje drzave . kakrsen narod taka politika. vsi samo za svojo pozresno rit. se dobro da na tej bedni zemlji zivi kaka macka in pes..da je vsaj nekaj zivega .se ptice so zapustile to bedno drzavo.da ne recem kaj o c ebelah ki so nas ze davno spregledale in od zalosti umirajo . pa bedne praznike vam zalim ...........

  • gec 16:40 16.december 2011.

    mirko a to iz lastnih izkušenj pišeš???glede na to da imaš čafursko ime me čudi da tok bračo žališ...

  • jureh 16:30 13.december 2011.

    Ta "zaveza" že itak velja. Če bi se ti isti priseljenci priselili v Nemčijo, bi se isti hip naučili nemški jezik. Ker so pa naseljeni pri nekem, njim manjvrednem narodu, se jim pa zdi, da ni potrebno spoštovati kulture in ...prikaži več navad ljudi, h katerim so se priselili.