Slovenija
65 ogledov

Kaj je dobil milijonti obiskovalec slovenskega paviljona

Expo 2015 Žurnal24 main
Slovenski paviljon na Expu je danes obiskal milijonti obiskovalec, so sporočili iz javne agencije Spirit.

To je Marco iz Milana, ki je ob tej priložnosti za nagrado dobil šestdnevni izlet v Slovenijo z razvajanjem v termah in gurmanskimi užitki.

Nagrada vključuje romantični vikend in degustacijski menu za dve osebi v Oštarija&Hotel Dolenjske Toplice, dve nočitvi s polpenzionom za dve osebi v Grand hotel Primus v Termah Ptuj, kosilo za dve osebi v restavraciji gostinstva Jezeršek na Blejskem gradu in dve nočitvi s polpenzionom za dve osebi v hotelu Sotelia v Termah Olimia, so sporočili.

Expo 2015 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenska generalna komisarka za Expo Jerneja Lampret je minuli teden povedala, da se slovenski paviljon postavlja ob bok največjim - ne samo tistim po površini, ampak tudi tistim, ki so v sodelovanje na Expu vložili največ sredstev.Slovenija po njenih besedah od julija dnevno zapolnjuje zmogljivosti paviljona, torej sprejme okoli 7100 obiskovalcev na dan.

Slovenija se na svetovni razstavi Expo Milano 2015, ki poteka od 1. maja, vrata pa bo zaprl 31. oktobra, predstavlja pod sloganom I feel Slovenia, Green.Active.Healthy. Slovenija je ena od 52 držav, ki se predstavljajo s samostojnim paviljonom.

Osrednja tema letošnje razstave je hrana, nosilni slogan pa Hrana za planet, energija za življenje. Skupno se predstavlja več kot 140 držav, organizatorji v šestih mesecih trajanja razstave pričakujejo 20 milijonov obiskovalcev, od tega 14 milijonov Italijanov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.