Slovenija
126 ogledov

Kaj je 'trla baba lan'

"Takoj sem za to, da se udeležba na sejah ne plačuje, a ne vem, če bomo potem sp Žurnal24 main
Vlada predlaga, da si tudi nadzorniki Luke znižajo sejnino (z 858 evrov bruto na 375 evrov za predsednika ter za člane s 660 evrov na 275) ter se odpovejo udeležbi pri dobičku.

Od dobička za leto 2007 so si kot nagrado razdelili 135 tisoč evrov; kako bo letos, se še ne ve; jasno je le, da je lanski čisti dobiček Luke dosegel 13,5 milijona evrov in je za 45 odstotkov nižji kot leto pred tem.

 

Kako delajo drugi?

Primerjava. Kot pravi Boris Popovič, so imeli nadzorniki nekaterih gospodarskih družb po 25 sej nadzornih svetov na leto, lani so jih v Luki imeli sedem. "Mi se namreč sestajamo le, ko je to nujno, in ne zato, da bi članom izplačali več sejnin," poudarja.

Navajen, da mu vzamejo
"Sam lahko ostanem tudi brez sejnine, saj je pomembno predvsem, da kot župan v Luki, kot najpomembnejšem gospodarskem subjektu v občini, lahko zastopam interese slednje. Navajen sem že ostati celo brez plače; zdaj so na oblasti spet tisti, ki so izdali prepoved na izplačilo moje plače v celoti in morebitna ponovna prepoved izplačil, v tem primeru sejnine, ne bi bila zame nič novega," razmišlja prvi nadzornik Luke Boris Popovič.

Med drugim meni, da so plačila vrhunskih menedžerjev in ministrov prenizka. "Če bi bili najboljši kadri tudi plačani ustrezno, ne bi bilo treba najemati dragih zunanjih strokovnjakov in svetovalcev. In tukaj tiči ključni  problem – vse drugo je 'trla baba lan'," še poudarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.