Slovenija
18 ogledov

Kaj pa varnost otrok?

Ena izmed večjih težav na cesti med Ponikvami in Dolenjo Nemško vasjo je most če Žurnal24 main
Poškodovane in uničene ceste nevarne predvsem za šolarje.
Le šteli promet

Brez ukrepov. Most na Ponikvah je že dlje v slabem stanju, zdaj pa se podira še ograja, pove Finkova. A konkretnih popravkov še ni bilo. Edini ukrep, ki so ga opazili, je bilo štetje prometa.

Avtocesta med Karavankami in Hrvaško je zdaj v celoti pretočna, toda za nas, Trebanjce, in tudi za Trimo zgodbe še ni konec. Priključki tako na zahodnem kot vzhodnem delu Trebnjega so še vedno aktualna tema, za katero želimo, da bi bila čim prej končana,” pravi Tatjana Fink, glavna direktorica Trima Trebnje.

Poskrbeti za otroke
Finkova opozarja, da je bilo vse usmerjeno v skrb za varnost in pretočnost avtocestnega prometa, medtem pa “očitno nihče ni razmišljal o tem, da je treba pri dovozih do avtoceste poskrbeti tudi za preostale udeležence v prometu”. Dodaja, da ima v mislih predvsem otroke, ki med šolskim letom vsak dan hodijo po takšnih cestah – ena izmed njih je tista med trgovino v Dolenji Nemški vasi in železniško postajo na Ponikvah, ki nima pločnika, most čez Temenico pa je vsak dan v slabšem stanju.

Potrebna bodo pogajanja
V mirnopeški občini so zaradi gradnje avtoceste najbolj uničeni odsek od železniške postaje v Mirni Peči proti Dolenji vasi ter cesti proti Trebnjemu in Novemu mestu, navaja tamkajšnji župan Zvone Lah.

Posnetek stanja je bil narejen pred začetkom gradnje, spet pa bo narejen po njenem dokončanju. Predele, kjer so bile ceste poškodovane, bodo izvajalci popravili. Koliko bo tega, je zdaj težko reči. Potrebna bodo pogajanja – upam, da bomo uspešni,” pristavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.