Slovenija
2099 ogledov

Kaj se dogaja? "Je za varnost poslancev res poskrbljeno. Očitno ni!"

državni zbor seja Jelka Godec Urška Klakočar Zupančič Državni zbor/Sušnik Matija
Redna seja Državnega zbora Republike Slovenije se ni začela po željah, prišlo je namreč do protesta. Jelka Godec iz SDS je prepričana, da je bila ogrožena varnost poslancev.

Redno sejo DZ so ob začetku prekinili vzkliki nekaj protestnikov s palestinskimi zastavami na balkonu velike dvorane DZ. Nekaj minut po začetku seje so začeli vzklikati: "Sankcije zdaj!" Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je sejo za pet minut prekinila, varnostna služba pa je medtem protestnike odstranila.

Poslanka SDS Jelka Godec je v nadaljevanju redne seje, ki se je začela danes opoldne, predsednico DZ vprašala, kdo je protestnike povabil v DZ in kako bodo zagotovili, da se to ne bo ponovilo. "Zadnjič ste dejali, da je za varnost poslancev poskrbljeno. Očitno ni," je dejala Jelka Godec.

Protest v državnem zboru | Avtor: Zajem zaslona/RTV SLO Zajem zaslona/RTV SLO

Predsednica DZ je odgovorila, da se bodo o varnosti v DZ pogovarjali na delovnem posvetu. Dejala je, da so bili posamezniki, ki so protestirali, najavljeni kot posamezniki, ki bodo spremljali sejo. "Seje imamo odprte, lahko jih spremlja kdorkoli na balkonu, pri tem pa mora spoštovati hišni red," je dejala Urška Klakočar Zupančič.

Na januarski redni seji 29. januarja so sicer člani Gibanja za pravice Palestincev na balkonu velike dvorane DZ z zastavami poslance želeli opozoriti, naj Slovenija ukrepa proti Izraelu.

Poslanci, ki so danes začeli marčno redno zasedanje, imajo sicer danes na dnevnem redu poslanska vprašanja predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • jezero 08:23 26.marec 2024.

    Stekleno kletko naj jim naredijo v dvorani. Varni bodo, pa še ne bodo zasmrajali okolice s svojo zlobo!.

  • Naklonsky 08:07 26.marec 2024.

    Ko levaki kličejo hudiča v parlament…

  • lojs 17:42 25.marec 2024.

    tukaj je država SLOVENISTAN in ne jebena palestina!