Slovenija
21712 ogledov

Kaj se ponoči dogaja po Sloveniji?

gasilci Bralka
Noč ima svojo moč, pravijo.

Ste se kdaj spraševali, kaj vse morajo ponoči početi gasilci, reševalci in policisti na intervencijah? Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje beleži vse intervencije, podatke medijskim hišam sproti posredujejo tudi policisti različnih Policijskih uprav. Kaj so počeli v noči iz sobote na nedeljo?

Dornava
Ob 3.06
je na pokopališču v Dornavi zagorel zabojnik za odpadne sveče, ogenj pa se je razširil na živo mejo iz cipres. Gasilci PGD Dornava so zabojnik za sveče in živo mejo pogasili. Zgorelo je 10 metrov žive meje, uničen je tudi zabojnik za sveče.

Ljubljana
Ob 3.14
sta gasilca GB Ljubljana v Murglah v Ljubljani zaradi poškodbe električnega grelca vode zaprla glavni ventil za vodo.

Ankaran
Ob 1.59
sta osebi ostali ujeti na balkonu stanovanjske hiše v občini Ankaran. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in osebi rešili.

Ilirska Bistrica
Ob 0.25
je na Vilharjevi ulici v Ilirski Bistrici voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in zadel v elektro omarico javne razsvetljave in se prevrnil v obcestni jarek. 

Miren-Kostanjevica
Ob 23.20
je zagorela bala sena v kraju Vrtoče v občini Miren-Kostanjevica. Posredovali so gasilci PGD Kostanjevica na krasu in JZ GRD GE Nova Gorica. Gorečo balo sena so pogasili, jo razkopali in preventivno zalili.

Straža
Ob 22.13
so v Zalogu, občina Straža, v bližini stanovanjskega objekta gorele gume na površini 50 kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolenja Straža, Vavta vas in Prečna so s hitrim posredovanjem preprečili širjenje ognja, požar omejili in pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ljubljana
Ob 21.20
je na avtocesti Koper–Ljubljana med priključkom Brezovica in razcepom Kozarje zagorelo osebno vozilo na plin. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so goreče vozilo pogasili.

Koper
Ob 20.59
je oseba med opravljanjem dela na dvigalu, ostala ujeta na višini petih metrov na Ankaranski cesti v Kopru. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in osebo rešili.

Komentarjev 1
  • pikijakob 10:23 31.julij 2017.

    Kako so lahko gume zagorele? Imam potrdilo požarnega inšpektorja da gume ne gorijo če niso kvalificirane kot odpadek.