Slovenija
44779 ogledov

Kaj se zgodi, če na bankomatu vzamemo denar, ki ga je nekdo pozabil?

Bankomat Profimedia
Primer pozabljenega denarja na bankomatu in kazen, ki lahko doleti tistega, ki ga vzame.

Tolminski policisti so včeraj obravnavali primer gospe, ki je v soboto popoldne na enem izmed bankomatov na tolminskem pozabila sto evrov gotovine. Imela je srečo, saj je njene pozabljene bankovce našla poštena najditeljica, ki je o tem obvestila policijo. Ti so našli lastnico in ji predali gotovino. 

Policisti ob tem svetujejo, da v kolikor pozabite svojo gotovino v reži bankomata, o tem nemudoma obvestite tako policiste najbližje policijske postaje kot tudi bančno ustanovo, lastnico bankomata, na katerem je bil denar pozabljen. 

Kar pa se tiče tistih, ki naletijo na pozabljeno gotovino; naj vas nikar ne zasrbijo prsti, saj ste v primeru, da vas odkrijejo, kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po  določilu  208. člena KZ-1), ki se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. 

mobilni telefon pametni telefon telefon Slovenija Slovenija Pozor, s pomočjo SMS sporočila so mu ukradli 1.700 evrov prisega pomožnih policistov Slovenija Slovenija Bravo, policista! To sta storila v svojem prostem času!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Ejsi_Disi 07:38 18.januar 2023.

    Anion6anion ne bom rekel, da si neumen, samo nimaš sreče ko razmišljaš.

  • drecos123 21:36 17.januar 2023.

    nič ti ne morejo samo znati moras, naredis vse kot da dvigas denar in jih zajebes vse se da

  • Albatroz 18:29 17.januar 2023.

    V slo je veliko pozabljivh pri vsem lahko da bodo vzeli denar in pozabili da so ga vzeli iz bankomata.