Slovenija
26654 ogledov

Kaj takšnega! S ceste zdrsnili tudi dve plužni vozili!

Prevrnjeno plužno vozilo
1/4
Gasilska brigada Maribor
S štajerskega konca medtem prihajajo vesti o tako hudih težavah dveh plužnih vozil, da sta obe zdrsnili s ceste.

Fotografije so posneli člani Gasilske brigade Maribor; po njihovih podatkih se je prvo vozilo prevrnilo okrog 7.30 zjutraj v občini Hoče - Slivnica, na odseku ceste v bližini naselja Slivniško Pohorje. Na istem odseku ceste se je malo zatem prevrnilo še drugo. 

Do zdrsa je prišlo, ker se je plužno vozilo umikalo nasproti vozečemu osebnemu vozilu in se zato prevrnilo v globlji obcestni jarek. K sreči je nastala le materialna škoda, voznik je sam nepoškodovan splezal iz vozila.

Tovorno plužno vozilo so po nesreči iz jarka dvignili s 43-tonskim dvigalom, poškodbe niso tako hude, da z njim ne bi mogli opravljati nadalnjih del. 

Zjutraj je na omenjenem odseku ceste prišlo še do nekaj drugih zdrsov vozil, pri čemer je nastala le materialna škoda. 

Previdno, ponekod še vedno sneži!

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste ponekod po Sloveniji še sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. 

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Na severni ljubljanski obvoznici med Šiško in Zadobrovo proti Štajerski. Na dolenjski avtocesti med Malencami in Šmarjem Sapom proti Novemu mestu.

Sneg Zimske razmere Slovenija Vreme: Tako mrzlo bo v prihodnjih dneh Fotosesija na avtocesti skrajno nevarno Slovenija Neverjetno: na zasneženi avtocesti ustavila avtomobil in ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Grof 20:53 19.januar 2023.

    Upravljaci teh strojev, naredijo več škode,kot koristi, pri pluženju uničujejo robnike, v Dravljah in Kosezah jih prav pulijo iz pločnikov, pa nemore vsak pastir ovac, ki je pred dnevi prišel v Slovenijo upravljati s temi stroji, a jim Janković izdaja ...prikaži več delovna dovoljenje v cirilici, al kaj

  • sandi76 20:13 19.januar 2023.

    Kaj imajo letne gume tile plugatorji ?

  • Friderik1950 18:53 19.januar 2023.

    Nekdo se zajebava. Plug na povsem neprimernem vozilu za take terene.