Slovenija
9 ogledov

Kako bo Trimo tržil ure?

Župan mokronoške občine Anton Maver v družbi Tatjane Fink, glavne direktorice Tr Žurnal24 main
Dogovor. Trimo naj bi upravljanje nove športne dvorane prepustil občini.

Sto ur bo v novi športni dvorani pri Osnovni šoli Mokronog, ki naj bi bila zgrajena do aprila, za lastne potrebe obdržalo trebanjsko podjetje Trimo, ki je za izgradnjo omenjenega objekta dobilo koncesijo. “Ostalih 3.260 ur imamo na razpolago mi. Večino bo porabila šola, drugo bo treba potržiti,” je pojasnil župan Anton Maver. Po pogodbi objekt upravlja Trimo, ki pa naj bi to dejavnost prepustil občini.

Več denarja
Vnovičen izračun. Na šolskem ministrstvu so za novo športno dvorano pri mokronoški osnovni šoli na novo izračunali kvadrature glede na normative in občini pri tem priznali dodatnih 125 kvadratnih metrov. Na ta račun bo občina od ministrstva dobila 42 tisočakov več.

Tri možnosti
“Nekdo, ki bo to upravljal, se lahko zaposli na osnovni šoli ali občinski upravi. V drugem primeru bi mu naložili še skrb za trženje in upravljanje kulturnega doma, večnamenskega doma na Trebelnem in morda še sejma,” je povedal Maver. “Najbolj zrelo pa bi bilo, da bi ustanovili javni zavod, ki bi za vse našteto skrbel,” je dodal.

Skupni zavod?
Ker bi bil javni zavod za občino prevelik finančni zalogaj, računajo na sodelovanje z Občino Šentrupert in – ob morebitni ustanovitvi – občino Mirna. “V tej dolini bi ustanovili skupni javni zavod, ki bi skrbel za kulturno, športno in turistično vsebino,” je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.