Slovenija
34293 ogledov

Kako dolgo se bo obdržal sneg? To pravijo vremenoslovci

Plundra Profimedia
Zaradi visokih temperatur se sneg po nižinah ne bo obdržal dolgo.

Že kmalu bo po prognozi vremenoslovcev večji del Slovenije ostal brez snežne odeje. Vremenoslovci portala Neurje.si ugotavljajo, da bo zaradi visokih temperatur sneg kmalu pobralo. V večjem delu še ta teden! V prognozi, ki so jo objavili, so v slikovnem gradivu priložili predvideno snežno odejo za petek zvečer. Iz njega je razvidno, da snega v večjem delu nižinske Slovenije ne bo več. 

"Primerjava trenutne pokritosti snežne odeje po Sloveniji ter napovedano stanje v petek zvečer. Temperaturni odklon bo znova nad povprečnim, padavin v obliki dežja ali snega pa ni na vidiku vse do konca meseca," so zapisali na svoji Facebook strani. 

Dodali so, da se bodo najvišje dnevne temperature v prihodnjih dneh gibale med 8 in 12 °C, na Primorskem pa celo do 15 °C. "Zaradi jugozahodnika bo najtopleje prav v južni polovici države," so še zaključili v zapisu. 

Vremenska napoved: pooblačilo se bo, možna tudi kakšna kaplja dežja 

Danes bo sprva pretežno jasno in po nižinah marsikje megleno. Popoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). 

Ponoči bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko ponekod za kratek čas pride do pojava poledice. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3 °C. Jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 °C, so še zapisali pri Arsu. 

Obeti

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. V noči na četrtek je možna kakšna kaplja dežja, v četrtek čez dan pa se bo povsod razjasnilo.

Kako kaže za konec tedna?

V soboto in nedeljo bo nad našimi kraji območje z visokim zračnim tlakom. Središče anticiklona bo sprva nad Alpami, nato se bo počasi pomaknilo nad Balkan. V ponedeljek se nakazuje prehod manjše motnje od severozahoda, ki pa ne bo bistveno vplivala na vreme pri nas. Za njo se bo nad Sredozemljem ponovno krepilo območje visokega tlaka, ugotavljajo vremenoslovci Arsa. 

Vse do prihodnjega četrtka pričakujemo suho in precej sončno vreme. Nekaj več oblačnosti bo verjetno v ponedeljek. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj pogosta megla. Nekoliko hladnejše bo le nedeljsko jutro, ko bo temperatura od -9 do -4, na Primorskem okoli -2 °C. Večinoma pa bo jutranja temperatura le malo pod lediščem. Najvišja dnevna temperatura bo za konec tedna od 5 do 12 °C, na Primorskem še kakšno stopinjo topleje. V prihodnjem tednu kaže, da se bo še nekoliko segrelo, še dodajajo pri Arsu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.