Slovenija
11082 ogledov

Kako globoko lahko pade Pivčeva?

Aleksandra Pivec Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec pred odborom DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
Koalicijski partnerji se bodo na današnjem srečanju pogovarjali tudi o nadaljnjem delu po spremembi v vrhu DeSUS. Kot je v petek napovedal začasni zastopnik te stranke Tomaž Gantar, se bodo po odstopu Aleksandre Pivec kot predsednice DeSUS pogovorili o njenem podpredsedniškem mestu v vladi, kjer je DeSUS ne vidi več, in o njeni ministrski funkciji.

Premier Janez Janša se je po sredinem odstopu Pivčeve z mesta predsednice DeSUS v petek sestal s poslanci te stranke ter Gantarjem, ki bo po odločitvi sveta stranke začasno zastopal DeSUS do novembrskega kongresa.

Kot je po srečanju z Janšo povedal Gantar, so tudi po spremenjenih razmerah v vrhu DeSUS usklajeni glede spoštovanja koalicijske pogodbe in zavez. To tudi predsednik vlade pričakuje.

Medtem pa DeSUS pričakuje, da Pivčeva ne bi bila več podpredsednica vlade, glede na to, da so bili kriteriji za to jasno določeni v začetku dela te koalicije. Doslej so bili vsi trije podpredsedniki Janševe vlade predsedniki koalicijskih strank.

Zaradi vseh nerazčiščenih očitkov na račun Pivčeve, ki se nanašajo na plačevanje računov ob gostovanjih po Sloveniji, po mnenju DeSUS tudi ni primerno, da bi ostala ministrica za kmetijstvo. A Gantar priznava, da to ni v njihovih rokah, pač pa mora biti dogovor koalicije in predsednika vlade, ki se mora o tem na koncu odločiti.

Pojasnil pa je, da DeSUS danes z ničemer ne pogojuje sodelovanja v koaliciji. Po njegovem mnenju je potrebno, da vlada deluje dobro in da izpolnjujejo programske zaveze.

V skladu z Gantarjevo napovedjo je danes pričakovati tudi pogovor glede urada za demografijo, ki ga bo vodila DeSUS, kar pa bo spremenilo ravnovesje v vladi glede na velikost poslanskih skupin. A je Gantar zatrdil, da o rekonstrukciji vlade niso govorili.

Komentarjev 25
  • silvo82 13:42 14.september 2020.

    Demografski sklad bo dobila NSi zaradi izdaje Jurše

  • silvo82 13:40 14.september 2020.

    Pivceva bo ostala ministrica. Gantar bo pa nekaj takega kot Cerar. Bivši minister

  • sam1 13:20 14.september 2020.

    Ker se je v svoji dosedanji politični karieri posvečla predvsem udeležbi po raznih "feštah" in prireditvah,lahko odpre kakšno agencijo za promocijo in pospeševanje turizma po Sloveniji-le plačila ji bodo delala malo problemov....