Slovenija
168 ogledov

Kako od Fursa dobiti 15 tisoč evrov

blagajne EPA
V soboto se je začela nagradna igra Finančne uprave, v kateri bodo podelili skupaj 124 tisoč evrov. Vsake tri mesece bodo namreč trem srečnežem nakazali 15, deset in pet tisoč evrov.

Sodeluje lahko vsak, ki prek mobilne aplikacije ali po pošti pošlje najmanj deset računov različnih izdajateljev. Pozor, to pomeni, da v paketu desetih računov, ki jih pošiljate, ne smeta biti na primer dva računa iz Spara ali Mercatorja. 

Aplikacijo je že pred začetkom nagradne igre na svoje telefone naložilo 9500 uporabnikov. 

Nagradna igra bo potekala v štirih krogih, od danes do konca marca, drugi krog bo od 1. aprila do konca junija, tretji od julija do konca septembra in zadnji od začetka oktobra do konca leta. 

Sodelovanje prek pametnega telefona, e-Davkov ali po pošti

Kdor ima pametni telefon si lahko nanj naloži aplikacijo "Preveri račun". V aplikacijo mora vnesti svojo davčno številko, nato pa pošilja finančni upravi podatke o računih. Ko to stori za deset različnih izdajateljev, se samodejno vključi v nagradno igro. Z istim računom lahko sodeluje samo enkrat.

Za Applove naprave aplikacija še ni na voljo, saj je še v postopku odobritve.

Med vse, ki bodo sodelovali prek mobilne aplikacije, bo v vsakem krogu izžreban tudi nekdo, ki bo prejel tisoč evrov. 

Druga možnost sodelovanja je prek portala e-Davki, kjer je prav tako na voljo aplikacija za preverjanje računov, postopek je podoben kot pri mobilni aplikaciji. 

Možno je sodelovati tudi po pošti. Deset računov različnih izdajateljev je treba poslati na naslov FURS, »Vklopi razum, zahtevaj račun!«,  p. p. 270, 1001 Ljubljana, skupaj z računi pa je treba poslati tudi svojo davčno številko. 

Več informacij o nagradni igri je na voljo tukaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • evelux 17:48 04.januar 2016.

    Hm kaj se slovenci zavedamo da država z našimi žulji z našim davkoplačevalskim denarjem prireja nagradne igre in se norčuje iz delovnih ljudi......

  • max 10:57 04.januar 2016.

    res je kapibara nagrada,ki te tepe še tri letakončni izplen pa cca 4000in občutek,da za morebitno nagrado postane okrog miljon ljudi zastonjkarska delovna sila davkarije

  • max 10:52 04.januar 2016.

    plus dohodnina :)