Slovenija
69 ogledov

Kako po odhodu direktorja

Jurij Žurej Anže Petkovšek
Sporna zasedba na sestanku v Uradu za intelektualno lastnino.

Kakšne so razmere na Uradu za intelektualno lastnino (UIL) po tem, ko so pred nekaj dnevi začeli postopek izredne odpovedi delovnega razmerja direktorju Juriju Žureju, so danes zaposlenim na uradu razložili vršilec dolžnosti generalnega direktorja Generalnega sekretariata na gospodarskem ministrstvu Aleš Vehar in vodji pravne in kadrovske službe ministrstva.

Zakaj je bil na sestanku tudi vodja pravne službe? Po naših podatkih naj bi namreč zunanja revizija ugotovila znake kaznivega dejanja pri nakupu informacijskega sistema, vodja pravne službe pa naj bi nakup pregledal in odobril. "Parafa predstavnikov pravne službe na ministrstvu pomeni zgolj pravnoformalno ustreznost dokumenta, nikakor pa ne vsebinske ustreznosti. Za vsebino pogodbe vedno odgovarja predstojnik, podpisnik pogodbe," so odgovorili z ministrstva.

Je dosedanji direktor urada res prijavil policiji pravno službo ministrstva zaradi suma storitve kaznivega dejanja? "Dosedanji predstojnik UIL je pred kratkim na ministrstvo posredoval več gradiv v zvezi z njegovimi dosedanjimi aktivnostmi, opozorili, pritožbami, ovadbami. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo ta gradiva preučilo in ustrezno ukrepalo. Do tedaj pa ministrstvo vsebine teh gradiv ne more podrobneje komentirati," so nam še odgovorili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.