Slovenija
24 ogledov

Kako se bo Türk ugriznil v jezik

Borut Hočevar. Saša Despot
Virant prekipeva od energije, Janković kaže mišice. Kako pa je na drugi strani?

SD je tik pred notranjim spopadom za vodenje stranke. Zaresovci so zabluzili s preimenovanjem v nekakšne socialne liberalce (hm, le kaj naj bi to bilo?). LDS pa vztraja pri starem programu, kar pomeni, da ne zna ponuditi nič novega.

Nekdanji koalicijski trojček je kot moštvo, ki je že predalo igro. Kresalova, Golobič in Pahorjevi možje so brez žara v očeh in brez lakote po zmagi. Čakajo na zadnji sodnikov žvižg. Njihovo članstvo pa preži na priložnost za prebeg k Jankoviću.

A ne gre samo za propad strank bivše koalicije. Če se SD-Zares-LDS ne uspejo prebiti v parlament, kar je precej verjetno, Janković kljub morebitni parlamentarni zmagi ne bo zmogel sestaviti koalicije, ugotavlja Sebastjan Jeretič, komunikacijski svetovalec. Janša sicer utegne sam zbrati manj glasov kot Janković, skupaj z Virantom pa bi Janša lahko bil močnejši. Desus bo šel itak z vsakim, Jelinčič z nobenim, drugih pa morda sploh ne bo v državnem zboru.

In potem se bo Danilo Türk ugriznil v jezik. Spomnimo: pred dnevi je namignil, da Janši kljub morebitni zmagi ne bo podelil mandatarstva, če bo kazalo, da ima leva koalicija več poslanskih mest. Takrat so javnomnenjske ankete kazale na posamično zmago SDS, a moštveno zmago levih strank.

Če se bo obrnilo in bo Janković zmagal posamično, desnica pa moštveno, bo moral torej Turk v skladu s svojo napovedjo razmisliti o podelitvi mandatarstva Janši.

Ja, tudi diplomatom v zanosu uide kakšna nepremišljena.

Komentarjev 11
  • korl27 22:01 27.oktober 2011.

    jankovič in virant (cucek) namerno napisano z malo (drugi še ne toliko)-žlahtnika sta naredila že preveč škode!

  • korl27 21:57 27.oktober 2011.

    A sem bil preveč nekomu v napoto,daste me prekinili?

  • gec 23:09 24.oktober 2011.

    JAZ PRAVIM,DA JE STUDENEC EDINA REŠITEV ZATE...