Slovenija
370 ogledov

Kako sem se v 1 mesecu naučila angleščine in našla ljubezen svojega življenja

Ženska srečna
1/4
Fotolia
Ljudje se učijo tujih jezikov, ker si želijo najti boljšo službo, napredovati ali potovati. Niti na misel mi ni prišlo, da se bom v mesecu dni naučila angleščine, poleg tega pa našla še ljubezen.

Nekaj let sem delala v velikem podjetju, imela 35 let in nikoli v življenju resne zveze. Kolegice so se zame dogovarjale za zmenke na slepo, vendar so se vsi končali neuspešno. Prosti čas sem večinoma preživljala s telenovelami in televizorjem. Nisem navdušenka novih tehnologij, vendar sta bila kavč in telenovela moja idealna rešitev. Nekega dne, ko sem bolna ležala v postelji, sem se iz dolgčasa odločila registrirati na spletni strani za zmenke. James je prvi napisal do mene in ko sem pogledala njegove slike – mi je srce začelo biti 1000-krat hitreje – bil je tako hudičevo čeden! Vendar se je po pozdravu izkazalo, da ne govori slovensko. Sama nisem dobro znala nobenega tujega jezika, še v angleščini sem komaj spravila skupaj nekaj besed. V preteklosti sem poskusila z veliko različnimi metodami učenja angleščine, od tečajev v jezikovnih šolah do individualnih lekcij z inštruktorjem. Na žalost niso prinesle nobenega učinka. Na srečo je bila takrat, ko mi je napisal, poleg mene moja sestra, ki je 5 let živela v Londonu. Prevedla je mojo prvo sporočilo zanj in še vse kasnejše, zahvaljujoč čemur je James mislil, da tekoče govorim angleško. Saj vendar nisem mogla priznati, da pri 35. letih ne znam dobro nobenega jezika!  

Po 2 tednih izmenjave se je James odločil prileteti v Slovenijo! Bila sem prestrašena, da bo moja mala skrivnost razkrita, saj vendar na zmenek ne morem vzeti sestre! Bala sem se, da me bo, ko bo izvedel, kako sem ga celi čas vlekla za nos, pustil. Tega nisem mogla dopustiti, zato sem obupano začela brskati po internetu. Vendar je bila tu z rešitvijo ponovno moja draga sestra … 

"Tu imaš" – mi je napisala, ko je poslala povezavo na neko internetno stran. "Preden sem odšla v Anglijo, sem se s pomočjo tega v nekaj tednih naučila angleščine. Brez tega ne bi zmogla,” je dodala.

Običajno tega ne bi uporabila, ker sem že velikokrat poskusila z učenjem angleščine. Tokrat sem bila stisnjena ob zid, a hkrati sem vedela, da se je Ana v šoli pri jezikih še slabše odrezala kot jaz. Če je uspelo njej, da je s pomočjo tega preživela v Angliji, potem bo tudi meni uspelo rešiti ljubezen mojega življenja!

Ta stran se je izkazala za zadetek v polno! Obiskala sem jo, kadar sem si zaželela: na poti v službo ali iz nje, v avtobusu ali na vlaku, v parku ali kavarni. Besede so mi same vstopale v glavo in po 2 tednih sem se počutila resnično samozavestno.

Nobenih pravil se nisem učila na pamet, vsako besedo sem si zapomnila s pomočjo asociacij oziroma z njeno uporabo v kontektstu. Poleg tega mi ni bilo treba dajati denarja za dodatne učbenike ali izgubljati časa s prevozom na tečaj. Zahvaljujoč temu sem lažje organizirala svoj čas in se lahko pogovarjala z Jamesom, ne da bi pri njem vzbujala sume. Kasneje sem izvedela, da je na tej hitri metodi učenja angleščine delovalo veliko lingvistov in metodologov, zaradi česar je tako uspešna.  

Prišel je čas prvega srečanja z mojim dragim. Z njim sem se pogovarjala samozavestno, on pa je bil navdušen nad mojimi jezikovnimi sposobnostmi. Seveda mu še dolgo časa nisem priznala tega, da še nekaj tednov nazaj nisem znala povedati niti nekaj stavkov v angleščini.

Danes se temu samo smejiva. Vse sem mu povedala šele po poroki. Skupaj vodiva malo podjetje v Londonu in vsem priporočava to metodo!

Spoznajte metodo, s pomočjo katere sem se naučila angleščine v 1 mesecu