Slovenija
30 ogledov

Kakšen bo vrtec, bo odločil župan sam

Z izgradnjo novega vrtca pri domu starejših bodo pokrili trenutne potrebe po spr Žurnal24 main
Gradnja novega vrtca. Imel naj bi pet oddelkov prvega in devet drugega starostnega obdobja.

Med sedmimi idejnimi zasnovami za gradnjo novega vrtca pri Domu starejših občanov Trebnje je ministrstvo za šolstvo in šport kot ustrezna označilo dva, oba ocenjena na tri milijone evrov.

Med njima so se predstavniki Vrtca Trebnje, odbor za družbene dejavnosti in občinski svet odločili za vrtec v obliki glavnika, saj menijo, da predstavlja najugodnejšo prostorsko rešitev. Ker je bil župan Alojzij Kastelic bolj naklonjen drugemu predlogu, so mu svetniki dali pooblastilo, naj se ob ustreznih argumentih odloči po svoje.

Če bo vse potekalo skladno z načrti, bi moral biti nov vrtec zgrajen prihodnjo jesen, je povedala Darinka Trdina, vodja oddelka za družbene dejavnosti na trebanjski občini.

S tem naj bi bila prostorska stiska rešena za 14 oddelkov otrok, ki bi se preselili z zdajšnje lokacije na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje. Preselili bi se tudi trije oddelki vrtca, ki delujejo v nekdanji menzi. Tako bi v Trebnjem pokrili trenutne potrebe po sprejemu otrok v vrtec,” je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.