Slovenija
14 ogledov

Kakšna je bila pot podatkov?

Cveta Zalokar Oražem je nedavno izstopila iz stranke Zares. Če se v parlament, k Žurnal24 main
Zalokar Oražmova bo zahtevala raziskavo, kako so podatki, da so krediti skupine Ultra nezavarovani, zašli v anonimni dokument, ki je bil predstavljen v javnosti že maja 2009.

Vodja poslanske skupine Zares Cveta Zalokar Oražem se sprašuje, kdaj je bilo v dokument, s katerim je razpolagal poslanec SDS Andrej Vizjak, zapisano, da so bili krediti Ultre nezavarovani.  

V NLB so sprožili preiskavo, kako so lahko dokumenti o kreditih zagorskemu podjetju Ultra prišli v javnost. To je že druga preiskava uhajanja dokumentov iz NLB, ki se nanašajo na kredite Ultri.

''Dokument s strani NLB z dne 18. 1.2010 (podpisnika sta predsednik uprave NLB Božo Jašovič in član uprave NLB David Benedek) je namreč jasno pokazal, da so bili vsi krediti Ultre zavarovani. Zato je nerazumljivo, da se v javnosti še vedno ustvarja dvom o teh zavarovanjih na podlagi anonimnega dokumenta, za katerega ni jasno, kdo in zakaj je v njem označil, da so krediti nezavarovani,'' meni Zalokar Oražmova.

Zavarovana in reprogramirana posojila
Visokošolski minister Gregor Golobič vztraja, da skupina Ultra, v kateri ima minister delež, nima nezavarovanih posojil. 

Kot je znano, je Vizjak med izredno sejo državnega zbora ta teden predstavil dokumente, ki naj bi dokazovali, da so dolg Ultre v NLB reprogramirali. Golobič je nato priznal, da njegove izjave o tem, da Ultra ni imela reprogramiranih kreditov, niso bile natančne, saj "sem izhajal iz dokumentov, ki sem jih imel na razpolago".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.