Slovenija
14788 ogledov

Kakšna napoved: V nedeljo 18 stopinj, v sredo sneg!

Sneg Profimedia
Vikend bo čisto pomladen, med tednom pa nas čakajo padavine.

Vremenoslovci za danes napovedujejo precej jasno vreme, dopoldne bo v vzhodni polovici Slovenije občasno zmerno oblačno. "Zapihal bo jugozahodni veter," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija."

Jutri bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, na Primorskem bo tudi nekaj nizke oblačnosti. "Jugozahodni veter se bo okrepil," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -3 do 4, v prevetrenih legah okoli 7 °C, najvišje dnevne pa od 12 do 18 stopinj Celzija."

V ponedeljek bo na Primorskem zmerno, v notranjosti Slovenije pa pretežno oblačno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Proti večeru se bo oblačnost umikala.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

"Naj južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Vremenske fronte potujejo proti vzhodu prek severnega dela Evrope. Z vetrovi zahodnih smeri priteka k nam razmeroma topel in suh zrak."

V sredo se bo meja sneženja spuščala

V torek se bo Alpam od zahoda bližala hladna fronta in v sredo prešla Slovenijo. Za njo se bo v četrtek in petek nad južno Evropo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna pa kaže na prehod nove vremenske motnje.

sneg, Primorska, sneženje Slovenija Prihodnji teden napovedan sneg

V torek bo oblačnost od zahoda naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo že rahlo deževalo. "V sredo se bo dež razširil na vso Slovenijo, meja sneženja se bo spuščala," še pišejo pri Arsu. "V četrtek in petek bo delno jasno in nekoliko hladneje, ob koncu tedna pa se bo verjetnost padavin znova povečala."

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 10:38 22.februar 2020.

    la la la bedarije in lazi