Slovenija
161 ogledov

Kakšno bo vreme za veliko noč?

pirhi jajca velika noč Saša Despot
Med tednom bo zmerno do pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Od četrtka bo več sonca in topleje.

Vremenoslovci za danes napovedujejo zmerno do pretežno oblačno vreme. "V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma kot plohe. Pogostejše bodo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije," pravijo na Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija."

Jutri se bo po napovedih Arsa na Primorskem delno zjasnilo, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod se bodo še pojavljale krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 7 do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

V četrtek še padavine, potem pa ...

"V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, padavine se bodo pojavljale predvsem še v južni Sloveniji," poudarjajo na Arsu. "Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti severovzhodni veter. V četrtek bo več sonca, popoldne bodo še posamezne krajevne plohe."

V četrtek se bo ciklonsko območje umikalo z Balkana proti Črnemu morju, nad jugozahodno in srednjo Evropo se bo začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. "Pod vplivom le-tega bomo predvidoma ostali do konca tedna," pravijo vremenoslovci. "Od četrtka bo spet več sonca, postopno bo topleje. Po veliki noči se možnost za padavine za spoznanje poveča, vendar je napoved še zelo negotova."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.