Slovenija
26 ogledov

Kam bomo pozimi dali prebežnike?

Dobova M. K.
Za zimo pripravljene ogrevane kapacitete za več kot 9000 migrantov.

Z današnjim dnem se po napovedih začenja obdobje zimskega vremena, ki ga bodo na svoji koži občutili tudi tisoči migrantov, ki dnevno prečkajo Slovenijo. Za namestitev so pristojni pripravili ogrevane kapacitete za več kot 9000 migrantov. Tudi toplih odej, oblačil in obutve je po besedah Jane Lampe iz Slovenske karitas dovolj, podarja pa, da je razmere težko predvideti vnaprej in se jim bodo zato sproti prilagajali in "poskrbeli, da begunci ne bodo na mrazu in da bodo deležni toplih prostorov, tople hrane in napitkov". Zato so se prostovoljci Karitas opremili tudi s posodami za kuhanje čaja, medtem ko tople obroke že od vsega začetka zagotavlja Slovenska vojska, piše STA.

Oblačila iz tujine

Že nekaj časa zbirajo topla oblačila in obutev, ves čas pa prejemajo tudi ponudbe za pomoč sestrskih organizacij v tujini. Tako so ravno v četrtek prevzeli topla oblačila in odeje, ki so jim jih pripeljali kolegi iz češke Karitas, v ponedeljek pa jim bo sestrska organizacija iz Slovaške dostavila še 5000 parov novih nogavic.

Za napovedane temperature bo ogrevanje v šotoriščih po mnenju Lampetove še zadoščalo. V primeru znatnejših ohladitev pa bi bilo treba razmisliti o namestitvi v zidane objekte, je povedala.
Lampetova torej ocenjuje, da bodo lahko poskrbeli, da bo ljudem toplo. "Prijazen pogled, nasmeh, topla beseda. To mislim, da človeka vedno najbolj pogreje," je še poudaril Lampetova in dodala, da njihovi prostovoljci to zvesto delajo.

nastanitveni centri | Avtor: STA STA
nastanitveni centri | Avtor: STA STA

 

Komentarjev 17
  • Avatar olor
    olor 13:11 24.november 2015.

    Prebežnike bomo poslai nazaj od koder bodo prišli in poskrbeli za domače ljudi ki so pomoči potrebni, čedalje več jih je.

  • dragec 22:04 23.november 2015.

    KAJ PA TI, PIZDUN PREKLETI JANŠEVSKI

  • dragec 22:03 23.november 2015.

    KRETEN FAŠISTOIDNI