Slovenija
19 ogledov

Kam je izginil Mirko?

1/13
Žurnal24 main
Od torka pogrešanega 75-letnega Mirka Rajtarja z Brezij že dva dni išče okoli 50 gorskih reševalcev, gasilcev, vodnikov reševalnih psov in policistov.

Območje, kjer naj bi se nahajal pogrešani, so v četrtek pregledali tudi s helikopterjem s termovizijsko kamero, a ga še niso našli.

 

Pogrešani Mirko Rajtar je visok 175 cm, suhe postave, daljših sivih las, po do sedaj zbranih podatkih naj bi bil oblečen v kavbojke, srajco s karovzorcem v rdeči in črni barvi, preko katere je imel oblečeno jopico sive barve. Obute naj bi imel gumijaste škornje črne barve. Nosil naj bi tudi črno kapo. Kdorkoli bi o pogrešanem karkoli vedel, naj o tem obvesti policijo.

Razširili iskalno akcijo
Policisti so z zbiranjem informacij med domačini ugotovili, da naj bi bil pogrešani nazadnje opažen v torek, 26. oktobra, na kolovozni poti v bližini Brezij, na kraju, imenovanem "Zeleni kamen", hodil pa naj bi v smeri proti Dvorski vasi. Po informacijah vodje iskanja in namestnika komandirja policijske postaje Radovljica Matjaža Stanonika pogrešanega na tem območju niso našli, zato so iskanje razširili. V dveh dneh iskanja so pregledali obširno okolico Brezij, vendar niso našli sledov pogrešanega.

Ne bodo odnehali
Iskalno akcijo so v četrtek ob mraku prekinili, danes pa spet nadaljujejo z iskanjem. V iskalni akciji poleg gorskih reševalcev iz Radovljice in Tržiča sodelujejo tudi prostovoljni gasilci z Brezij, iz Begunj, Radovljice, Ljubnega in Mošenj, ter vodniki reševalnih psov. Skupaj 52 reševalcev tako pregleduje še območja ob gorenjski avtocesti. "Če pogrešanega ne bomo našli danes, bomo glede na morebitne dodatne informacije še razširili iskanje in upamo, da bomo pogrešanega našli," še dodaja vodja iskanja Stanonik.

Fotografije iskalne akcije si oglejte v zavihku Galerija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.