Slovenija
66 ogledov

Kam je romal denar?

Žurnal24 main
Danes izredna seja o poravnavi občine s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske

Razprava. "Pri poravnavi s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske je prišlo do nasprotja interesov, ter netransparentne in neupravičene porabe denarja," je pred današnjo izredno sejo mestnega sveta povedala Hermina Krt. Župan Mohor Bogataj meni, da je sklicevanje izredne seje nepotrebno zapravljanje denarja.

Prelomil obljubo

Kranjski župan je opozoril, da stane sklic izredne seje 15 tisoč evrov, Krtova pa odgovarja, da je Bogataj junija obljubil razpravo na to temo na redni septembrski seji. "Ker je župan obljubo prelomil, smatramo, da je izredna seja primeren način za seznanitev širše javnosti o problematiki," je pojasnila. Občinska uprava se bo seje udeležila, je napovedala predstavnica za stike z javnostmi Mendi Kokot, na izrecno vprašanje ali na čelu z županom, pa nismo dobili jasnega odgovora.

Zahtevali bodo ukrepe

Iz vrst županove koalicije je bilo sicer slišati pomisleke, da razprava ne bo postregla z novimi dejstvi, Krtova pa napoveduje, da bodo pobudniki predlagali sklop sklepov, ki bodo zahtevali od župana in občinske uprave ukrepanje. Za kakšne sklepe gre, ni navedla. Poravnava je občino sicer stala 620 tisoč evrov, med najbolj pogostimi pa je vprašanje, kje je ta denar dejansko končal. Znano je, da ga je občina nakazala na fiduciarni račun odvetnika, ki je bil že v času poravnave županov svetovalec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.