Slovenija
38 ogledov

Kam letos na dopust?

Kos, Grčija Shutterstock
Kljub krizi in negotovim razmeram v Grčiji, Egiptu in Tuniziji število slovenskih turistov tam ne upada.

Kljub krizi, ki je doletela Grčijo, država ostaja med najbolj priljubljenimi destinacijami za slovenske turiste. Kot so nam potrdili na turistični agenciji Palma, ne beležijo "nič manj zanimanja v primerjavi s preteklimi leti. Določeni hoteli so že polni." Največ zanimanja je za otoke Zakintos, Kos, Rodos, Lefkas, Kreta in Karpatos.

Da so otoki zelo priljubljeni, so nam potrdili tudi na Kompasu. Tu zagotavljajo, da so počitnice v Grčiji varne in da težav s stavkami in protesti ne bo. "Tako kot ni bilo nobenih težav lani, za razliko od celinskega dela države, jih tudi letos ne bo, nam zagotavljajo tako lokalne oblasti kot poslovni partnerji," pravi svetovalec uprave Mišo Mrvaljević.

Kriza vpliva na turizem

V Kompasu sicer beležijo manjši upad števila gostov, vendar ne le v Grčiji, ampak na vseh destinacijah. "Razlog je v negotovosti za delovna mesta, nižanju plač in splošnem vzdušju pri nas v Sloveniji. Pričakujemo, da se bo nekaj več Slovencev tik pred počitnicami odločalo, kam bodo odšli letošnje poletje," dodaja Mrvaljević.

Najbolj priljubljena je Hrvaška

Kje bo letos počitnikovalo največ Slovencev? V Kompasu beležijo največ zanimanja za sosednjo Hrvaško, predvsem za Šibenik, Makarsko riviero in Brač.

Pri Palmi pa se največ turistov odloča za počitnikovanje na grških otokih. "Veliko zanimanja beležimo tudi za počitnice v Turčiji, Španiji, Bolgariji in Tuniziji, pa seveda na Jadranu, ki ostaja med Slovenci priljubljena destinacija," dodajajo.

Komentarjev 1
  • Darko 17:26 20.junij 2012.

    Bili bi srečnejši, videli b več lepih koncev sveta...