Slovenija
225 ogledov

Kam na Silvestersko noč v Ljubljani?

Vrhunec dogajanja je ognjemet z Ljubljanskega gradu, za katerega bomo letos odšt Žurnal24 main
Se sprašujete kje preživeti najdaljšo noč v letu? V naši prestolnici bodo skrbeli za pester zabavni program v predprazničnih dneh vse do zaključka starega leta.
Prednovoletno dogajanje
Na treh trgih, na Prešernovem, Mestnem in Kongresnem, kjer je tradicionalno organizirano silvestrsko rajanje na prostem, se zbere običajno 40 tisoč ljudi. Po podatkih Zavoda za turizem Ljubljana je obisk silvestrovanja na prostem v zadnjih letih enak, dodali pa so, da je precej odvisen tudi od vremena.

Vsak dan pride dedek Mraz
Čevljarski most bo od srede, 26. decembra, prizorišče živahnega sporeda uličnih gledališč, lutkarjev, artistov in cirkusantov. V zadnjem tednu se bo vsak dan ob 17. uri s kočijo v spremstvu lipicancev popeljal z Ljubljanskega gradu do parka Zvezda tudi dedek Mraz, v parku Zvezda pa so organizirali Pravljično mesto za otroke, kjer si lahko od 16.30 do 19. ure ogledate številne igrane in lutkovne predstave, koncerte ter druge prireditve. Na božični večer bo na Mestnem trgu zapel New Swing Quartet. Na Prešernovem trgu bodo do novega leta tri velike stojnice s hrano in pijačo, na Petkovškovem nabrežju ena in na desnem bregu Ljubljanice skupno osem. Delovala bodo tudi javna stranišča.

Praznično okrašena Ljubljana vabi na prednovoletno rajanje. © BOBO

 
Doživite novo leto na prostem...
Silvestrovanje na Prešernovem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev vseh generacij. Taka je tudi glasbena ponudba: nastopili bodo Saša Lendero , Jan Plestenjak , Eroika ter Nuša Derenda in Prima Vista . Spored na Kongresnem trgu je namenjen predvsem mladim, zato se bodo tam zvrstili popularni izvajalci zabavne glasbe: Mambo Kings , Big Foot Mama in Šank Rock . Silvestrovanje na Mestnem trgu pa je že tradicionalno namenjeno zahtevnejšemu občinstvu. Ljubitelje popevk slovenske zabavne glasbe bodo razvajali Braco Doblekar & Big Band s solisti ( Nuška Drašček , Katja Žnidaršič in Anžej Dežan ), Pepel in kri ter mestni svetnik Miha Jazbinšek in njegove Legende .

...ali preverite ponudbo hotelov in hostlov:
Ljubljanski hoteli imajo letos med prazniki predvideno več kot 70-odstotno zasedenost. Zdaj je prenočišče sicer skoraj povsod še mogoče dobiti, saj večino rezervacij dobijo v tednu tik pred novim letom. Kljub visoki zasedenosti pa organizirano silvestrovanje ponujajo le v treh izmed 15 ljubljanskih hotelov. Za organizirana silvestrovanja se v ljubljanskih hotelih niso tako množično odločali, saj bodo ta le v hotelih Mons, Lev in Ljubljana&spa. Irena Šek iz hotela Slon je pojasnila, da pri njih letos silvestrske zabave ne bo. Pravi, da " prejšnja leta silvestrovanje ni bilo učinkovito, ker je dovolj dogajanja ob Ljubljanici in ljudje niso več pripravljeni silvestrovati notri. "

Silvestrsko zabavo bodo organizirali tudi v ljubljanskem hostlu Celica, ki bo odprta za vse, obiskovalce pa bodo zabavali didžeji. Hrane v Celici ne bodo stregli, bodo pa poleg "klubske plesne atmosfere" nudili pijačo po "hostelskih cenah". V City Hotelu organizirane novoletne zabave ne bo, svojim gostom pa bodo ponujali posebne praznične menije. Praznične menije bodo imeli tudi v hotelu Lev, kjer bo silvestrska ponudba tudi najdražja, saj bodo svojim gostom svečano večerjo ponudili iz šestih hodov. Nekoliko cenejša bo Monsova silvestrska večerja: 80 evrov. Za konec lahko ponudimo še nekaj primerjav. Za eno nočitev v Celica YH v skupni sobi boste odšteli od 16 do 23 evrov; v hotelu Lev stane dvoposteljna soba z zakonsko posteljo in zajtrkom 170 evrov na noč; v hotelu Mons vas bo podobna ponudba stala 140 evrov.

Poleg silvestrovanja na treh tradicionalnih prizoriščih na prostem bodo po trenutnih podatkih silvestrovanja še v 12 ljubljanskih hotelih in restavracijah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.