Slovenija
119 ogledov

Kam so izginile pogodbe?

"Kriza je odnesla stranke, v trgovini poslušam en star tranzistor, stroškov zanj Žurnal24 main
Odvetniški opomin. Klici podjetnikov, ki javno predvajajo glasbo.
Stroški odvetnika
Napoved. “Naj se obrnejo na Zavod IPF in uredijo zadeve, poravnajo svoje mesečne obveznosti, težav glede oprostitve plačila odvetniških stroškov v višini 20 evrov pa ne bo," obljublja Borut Bernik Bogataj, ki je bil od leta 2000 do 2002 tudi direktor zavoda. Od leta 2008 je njegov odvetnik.

"Po objavi vašega članka v Žurnalu24 smo imeli več telefonskih klicev z Obale. A po naši evidenci je bila vsem, za katere smo na terenu septembra ugotovili, da v svojih lokalih in trgovinah javno predvajajo glasbo, pogodba o ureditvi medsebojnih razmerij poslana. Na pošti bomo preverili, kaj se je s pošiljko dogajalo, če se je morda res kje zapletlo,” je včeraj napovedal Borut Bernik Bogataj, odvetnik Zavoda za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov (Zavod IPF) Slovenije, ene od štirih ustanov, ki jim je treba plačati za javno predvajanje glasbe.

Na IPF so mi dejali, da jim telefoni zvonijo že ves dan in naj zavržem opomin, češ da se je zgodila pomota pri tiskanju in pošiljanju pogodb," pa nam je povedal včeraj Diki Plahuta iz koprskega Atrija.

Običajno dobimo nazaj le okoli 30 odstotkov podpisanih pogodb o ureditvi medsebojnih razmerij.
Borut Bernik Bogataj

Kot smo pisali, se je v petek na nas obrnila skupina podjetnikov iz Izole, včeraj pa še nekaj iz Kopra. Vsi trdijo, da pogodb niso prejeli, pač pa le odvetniški opomin in obvestilo o znesku obveznosti do Zavoda IPF, ki znaša blizu 40 evrov, polovica od tega naj bi šla za stroške odvetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.