Slovenija
16 ogledov

Kam z eno leto starimi otroki?

Pri odprtju nove stavbe so sodelovali otroci vseh sedmih enot ivanškega vrtca. ( Žurnal24 main
Vrtec. V njem prostora za 140 otrok in 20 novih zaposlenih, a prostorska stiska v občini še ni rešena.

Približno 140 malčkov, ki so bili večinoma na čakalni listi, bo 4. januarja vstopilo v novi vrtec v Ivančni Gorici. Vrtec stoji poleg osnovne in srednje šole, v njem pa bo tudi 20 novih zaposlenih, je povedala ravnateljica Branka Kovaček.

Naložba je stala 2,4 milijona evrov. Ministrstvo za šolstvo in šport je prispevalo petino, preostalo pa občina. Kot je povedal župan Jernej Lampret, je gradnja potekala v dveh fazah.

V sklopu prve so zgradili stavbo z osmimi oddelki, upravo in centralno kuhinjo ter otroška igrišča, v sklopu druge pa sto parkirnih prostorov, na katerih se bodo lahko odvijali tudi drugi dogodki.

Čakalni seznam
S tem pa prostorske stiske še ni konec. “Prvi na čakalnem seznamu ostajajo otroci, ki so se rodili lani,” je izpostavila Kovačkova.

Po navedbah Lampreta bodo zato gradnjo vrtcev nadaljevali. Prihodnje leto nameravajo obnoviti dva oddelka vrtca v osnovni šoli Krka.

“Ko smo ustanavljali občino, je bilo devet oddelkov, danes jih imamo 28,”
je dodal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.