Slovenija
27 ogledov

Kameli sta še vedno v Libiji

null Žurnal24 main
Predsednik libijske vlade, ki je danes na obisku v Sloveniji, s seboj ne bo pripeljal kamel, ki jih je predsednik Gadafi poklonil premierju Pahorju. Še vedno namreč ni znano, kaj bomo z njimi.

"Za zdaj sta še v Libiji," na naše vprašanje, kaj se dogaja s kamelama, odgovarja predstavnica za medije premierja Boruta Pahorja Špela Volk.

Pravi, da bo morda kaj več znanega že danes, po pogovorih z libijskim premierjem Al Baghdadijem Al Mahmudijem. Vsekakor pa bosta morali kameli pred prihodom v Slovenijo v karanteno. Najbližja primerna je po do zdaj zbranih informacijah v Kanadi. A tudi če kameli prestaneta karanteno, je vprašanje, kje v Sloveniji se bo našel prostor zanju. 

Pahor je dobil kameli v dar novembra lani od predsednika Libije Moamerja Gadafija. Ta je v zameno dobil lipicanca Napolitana, a do konkretne izmenjave daril še ni prišlo.

Premier Pahor je sicer že večkrat poudaril, da mora Slovenija vprašanje kamel rešiti na primeren način, da ne užali Libije. To bi namreč lahko vplivalo tudi na gospodarske dogovore med državama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.