Slovenija
54796 ogledov

Kamere ujele nesrečo tovornjaka, ki je zgrmel v globino

nesreča tovornjak golovec PrtScr YouTube/klip.si
Nesreča se je nekaj po 8. uri zgodila na ljubljanski obvoznici. Voznik tovornjaka nesreče ni preživel.

Portal klip.si je objavil posnetek nesreče, ki se je zjutraj zgodila na razcepu Malence na južni ljubljanski obvoznici, nedaleč od predora Golovec. Darsove kamere so ujele trenutek, ko je prišlo do trčenja med voznikom osebnega vozila in tovornjakom. 

Tovorno vozilo je po trčenju prebilo varnostno ograjo in padlo 20 metrov v globino. Voznik cisterne, 53-letni madžarski državljan, nesreče ni preživel. 41-letni voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan. 

Nastala je večja materialna škoda, v cisterni tovornega vozila pa ni bilo nevarnih snovi. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture. 

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil na avtocesti do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Nesreča pri Malencah Slovenija Huda nesreča, tovorno vozilo padlo z viadukta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Avatar Markichov
    Markichov 20:44 14.november 2019.

    DARS, na viaduktih bo potrebno namestiti višje, oziroma drugačne odbojne ograje.

  • romzy 17:33 14.november 2019.

    "Ivek" prav imaš.Uvesti ponovna preverjanja znanja CPP glede na staros,saj je promet živa materija in se z leti spreminja ,prav tako prometni znaki in naše znanje/neznanje. (poklicni vozniki morajo VSAKIH 5 let po 40ur ne glede na starost_koda 95!!!)

  • romzy 17:12 14.november 2019.

    Kaj bi rad povedo"žurnalček/tvoj citat:Zakaj in kje je vozil Mađar /,pa ja ne misliš ,da je šofer kamiona povzročil nesrečo???!!!!Kolikor je videti na posnetku se je skušal naletu corse izogniti in pritem ga je katapultiralo zaradi neusterzne betonske ograje. DARSU ...prikaži več v razmislek....Kako je že ime gospe odgovorni za cestno infrastrukturo na Darsu?