Slovenija
146 ogledov

Kamere v gozdovih so morali odstraniti

Marko Mravlja Žurnal24 main
Videonadzor. Informacijska pooblaščenka Pirc Musarjeva občini Naklo očita številne kršitve.

Kamere. Občina Naklo je odstranila nadzorne kamere in tako začasno prekinila videonadzor bližnjih gozdov. To je storila po napovedi informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, da bo videonadzor prepovedala.

videokamera na drevesu | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Želijo ujeti onesnaževalce

“Po naših gozdovih so kupi odpadkov. Grozno je. Želeli smo razkriti onesnaževalce,” je namestitev šestih videokamer utemeljil nakelski župan Marko Mravlja.

“Problem je bil v tem, da kamere niso bile ustrezno označene,” je dejal in se vprašal, kako bodo sicer koga kdaj ujeli na delu, če bodo lokacije kamer označene.

Cela vrsta kršitev

“Ne samo kamere, nezakonita je bila sama uvedba videonadzora,” pa je opozorila Pirc Musarjeva, in kot je nadaljevala, je pri tem šlo še za številne druge kršitve. Ni bila sprejeta pisna odločitev pristojnega funkcionarja o razlogih uvedbe videonadzora ter o tem, kdo in za kakšne namene lahko dostopa do posnetkov; za upravljanje videonadzornega sistema ni bila zadolžena pooblaščena oseba; naprave in podatki niso zavarovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov; obdelava osebnih podatkov v obliki videoposnetkov ni bila dokumentirana; poleg tega pa je nadzor izvajala nepooblaščena oseba iz zasebnega sektorja, je med drugim naštela informacijska 
pooblaščenka.

Komentarjev 19
  • Cistilec 19:26 07.marec 2012.

    Vse smeti iz Nakla Musarjevi na dvorišče!

  • privat 16:16 28.februar 2012.

    kaj je kazen ,če smeti odneseš v gozd in razmečeš?? in to v Naklu??Sory nisem vedel...Zanima me če bojo dobili kazen ti občinarji ,ki so nezakonito postavili kamere??Kršili so zakone in dobili nič?? Če pa nekdo vrže piksno pa dobi ...prikaži več 100€ kazni...ja to je mogoče v naklu...

  • Trsten 15:11 27.februar 2012.

    Tisti ki žvakate in pljunete žvako na tla boste od sedaj naprej kaznovani z 73, 00 EUR po žvaki.