Slovenija
32 ogledov

Kandidat tudi Križman

Rafko Križman je dolgoletni direktor občinske agencije za šport, v prejšnjem man Žurnal24 main
Iz današnje dolenjske izdaje Žurnala24: Za direktorja. Poleg Kekčeve naj bi na komunalo prispela tudi vloga Rafka Križmana.

Prihodnjo sredo bo nadzorni svet (NS) komunale odločal o tem, kdo naj bi postal direktor tega podjetja, nam je povedala Martina Vrhovnik, predsednica NS. O tem, da se je Bojan Kekec, zdajšnji direktor, javil na razpis, smo že pisali, kot nam je potrdila Vrhovnikova, pa sta prispeli dve vlogi.

Ne Kobe, ampak Križman
Tega, kdo je drugi kandidat, Vrhovnikova ni želela povedati. Jasno je, da to ni Jože Kobe, do nedavnega direktor občinske uprave, o katerem smo pisali kot o morebitnem kandidatu. Kot je povedal, so bili direktorji komunale do zdaj skoraj vedno postavljeni politično, sam pa noče biti politični direktor.

              2
vlogi sta prispeli na razpis, nam je potrdila Martina Vrhovnik, predsednica nadzornega sveta

Pod drugo vlogo za direktorja komunale naj bi se podpisal Rafko Križman, sedanji direktor agencije za šport. Pri njem smo informacijo želeli preveriti, a se na telefonske klice ni odzval. "Obe prispeli vlogi sta popolni, kandidata ustrezata pogojem, oba sta priložila tudi program dela," je navedla Vrhovnikova.

Kandidata bosta, kot je še povedala, povabljena na razgovor in za tistega, ki ga bodo izbrali, bodo predlog posredovali svetu županov. Čeprav mnenje tega za NS ni zavezujoče, imajo zanj 30 dni.

Križman v NS
V sedemčlanskem NS, ki je bil imenoval lanskega septembra, sedi – kot eden izmed treh predstavnikov mestne občine – tudi Rafko Križman. Če je član NS kandidat za direktorja, ta nima glasovalne pravice, temveč se dvakratno šteje glas predsednika NS, v tem primeru Vrhovnikove, kar nam je sama tudi potrdila.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.