Slovenija
11 ogledov

Kandidature vložene, začenja se boj

Predčasne volitve so edina rešitev trenutne situacije, so prepričani avtorji pet Žurnal24 main
Iztekel se je zadnji dan za vlaganje kandidatur pred letošnjimi lokalnimi volitvami. Med zadnjimi so kandidature vložili Tekavčičeva, Jože Joc Javornik, Vlado Čuš in Gregor Macedoni.
Odločbe o potrditvi oziroma zavrnitvi kandidatur za župane in list kandidatov za občinske svetnike bodo morale občinske volilne komisije izdati najpozneje do 21. septembra. Štiri dni zatem, 25. septembra, bodo seznami potrjenih kandidatur in list kandidatov tudi javno objavljeni.

Kandidaturo za ljubljansko županjo je med zadnjimi vložila kandidatka SD Metka Tekavčič. Pričakuje dober rezultat, predvsem pa misli, da se bo odločanje vrnilo v mestni svet.

Kandidaturo pa je vložil tudi kandidat Slovenske unije Jože Joc Javornik. Na predstavitvi kandidature in list kandidatov za občinske svete je poudaril, da razvoja v Ljubljani "ne moremo meriti v kvadratnih metrih nakupovalnih površin", pač pa tudi s tem, kar je dobro za ljudi.



Zeleni Čus za župana Ptuja
Kandidaturo za ptujskega župana je uradno najavil predsednik Zelenih Slovenije Vlado Čuš. Kot je povedal na predstavitvi programa, se je za kandidaturo odločil na nagovarjanje mnogih Ptujčanov, podjetnikov in svoje stranke, saj meni, da je na Ptuju čas za spremembe.

Kot kaže, bo na Ptuju za županski stolček kandidiralo pet kandidatov. Poleg Čuša še aktualni župan Štefan Čelan, ki ga podpirajo LDS, SD, DeSUS, SMS in SNS, kandidat SDS Miroslav Luci, Peter Pribožič kot kandidat NSi ter Miran Šic kot kandidat stranke Humana Slovenija.

V Novem mestu tudi Macedoni
Neodvisni kandidat za novomeškega župana Gregor Macedoni, ki kandidira na listi Gremo gor! in s podporo Zaresa, je s sodelavci predstavil program za prihodnje štiriletno obdobje.

Po doslej znanih podatkih se bodo za župansko mesto novomeške občine poleg Macedonija in župana Alojzija Muhiča, ki vnovič kandidira s podporo njegove Zveze za Dolenjsko, SLS ter liste Radi imamo Novo mesto in podeželje, potegovali še kandidatka SD s podporo LDS, DeSUS in društva Julija Milena Kramar Zupan, kandidat SDS s podporo NSi Bojan Kekec in predsednik gibanja Slovenska pot Igor Perhaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.