Slovenija
44 ogledov

Kangler: "Ne bom izstopil iz stranke"

Franc Kangler Nino Verdnik
Mariborski župan Franc Kangler je poziv prvaka SLS Radovana Žerjava, naj zaradi ugotovitev Komisije za preprečevanje korupcije izstopi iz stranke, označil kot preuranjen. "Gospod Žerjav bi se moral seznaniti z vsebino ugotovitev komisije in slišati tudi mojo plat zgodbe," je dejal Kangler danes v Dogošah.

Komisija za preprečevanje korupcije je v četrtek sporočila, da je pri poslovanju župana Kanglerja s podjetjem Farmadent, ki je v večinski občinski lasti, ugotovila večkratno koruptivno ravnanje. Mariborski župan je ugotovitve v celoti in odločno zavrnil, kljub temu pa ga je predsednik SLS Radovan Žerjav pozval, naj izstopi iz stranke.

"Komisija je zgodbo obravnavala in izprašala samo osebo, ki je utemeljeno osumljena več kaznivih dejanj. In ta oseba mene bremeni," je v izjavi za medije ob obisku ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča v Dogošah pri Mariboru dejal Kangler.

Ponovil je očitke na račun nekdanjega direktorja Farmadenta Leopolda Donka, na katerega naj bi Kangler po ugotovitvah protikorupcijske komisije vplival za sklenitev svetovalne pogodbe z družbo Salutor nekdanjega poslanca Saša Pečeta. Kangler Donku med drugim očita visoke stroške za reprezentanco in službene poti ter sporni nakup zemljišča s skladiščem na Teznem.

"Prepričan sem, da če bi Žerjav takšne podatke imel, ne bi dal takšne izjave," je ocenil Kangler in se vprašal, ali je "zaradi tega, ker ne želi trpeti takšnih potez posameznih ljudi v nekaterih podjetjih, črni kozel".

O izstopu iz SLS ne razmišlja. Kot je dejal, je od leta 1996 v tej stranki. In če je bil trikrat izvoljen za poslanca "in imel kar lepe rezultate", je za to stranko, kot pravi, tudi nekaj naredil. "Če bodo organi stranke ugotovili, da sem res zaradi potez, ki jih peljem v Mestni občini Maribor, takšen grešni kozel, da ne spadam več v to stranko, bom pa tudi takšno odločitev organov stranke sprejel," je dodal.

Komentarjev 2
  • prosti.strelec 07:42 17.november 2012.

    Čestitke kanglica, tako se govori, kaj bojo oni tebe ven metal, TI jim pokaži rudeči karton, pa še plačilni nalog za nesramno obrekovanje. TI zaslužni mož ki si toliko postoril za to stranko, sram naj jih bo ! ! ! ...prikaži več Pa toti Mariborčani katere si hotel kulture vožnje naučit, ravno sedaj ko je Maribor postal najbolj prepoznavno mesto kulture. Sedaj ti pa kurijo radarje, sigurno je to politično motivirano, tistega zagovornika svojih otrok iz Ljubljane. Jebemti pa še proti korupcijska komisija pa polcija te preizkujejo TEBE zaslužnega MOŽA, ki je tolko naredil za TOTI Maribor ja Franc ubogi le kak lahko mirno spiš.

  • Žurnalček 00:02 17.november 2012.

    Take podrepnike, no saj ste to vsi v stranki SLS , ne moreš nagovoriti , da izstopijo. Še boljše , moral ga boste ven zabrisati , s tem boste pa še mal umazanih gat opral, na veselje nas iz drugih strank !