Slovenija
24 ogledov

Kangler: Pričakujejo, da se bom obesil sredi trga?

Franc Kangler Fotosmedia
Kanglerja zadeli novi ovadbi, tokrat v povezavi s pohorsko vzpenjačo in izgradnjo Trga Leona Štuklja.

"Želim, da ste vsi istočasno obveščeni, da sem bil na policiji ter da sem znova ovaden glede mariborske pohorske vzpenjače in Trga Leona Štuklja," razburjeno pripoveduje nekdanji mariborski župan Franc Kangler.

Utemeljeno osumljen

"Štiri leta in pol po tem, ko smo dobili novo vzpenjačo, so me povabili na policijo in mi sporočili, da sem utemeljeno osumljen zlorabe položaja in pridobivanja nepremoženjske koristi, s tem ko sem, znova kot župan, mestnemu svetu predlagal rešitev za 500 delovnih mest na Pohorju, zimsko sezono ter s tem nenazadnje rešil tudi Zlato lisico," je bil danes ogorčen Kangler.

Pojasnjuje, da ga policija sistematično ovadi vsake štiri mesece. "To je obračunavanje. Sramota!" 

Ne razume namreč, kako mu lahko nekdo očita, da ni spoštoval zakona o javno-zasebnem partnerstvu, saj so ravnali povsem enako kot nekdanji predsednik vlade Borut Pahor, ki je v več primerih podelil koncesijo na podlagi zakona o žičniških napravah. Enako so po njegovih besedah ravnale tudi druge občine, ob tem pa razpolaga tudi z dokumentom prometnega ministrstva, ki mu pritrjuje, da je ravnal pravilno.

Pritiski neverjetni

Ovadbo za izgradnjo Trga Leona Štuklja naj bi si po njegovem prislužil, ker je podpisal pogodbo z občinskim Nigradom za izvedbo del. Znova naj bi pridobil nepremoženjsko korist, ob tem pa se sprašuje, kje bi sploh imeli odprtje EPK, če trga ne bi pravočasno dokončali.

"Kaj želijo od mene?" se sprašuje in pojasnjuje, da so pritiski nanj zelo močni. Sprašuje se tudi, ali pričakujejo, da bo storil samomor, da se bo obesil: "Nič ne moreš narediti, pritiski so neverjetni ..." pravi.

"Za vse, kar se je v Mariboru dobrega zgodilo, sem očitno kriv," je dejal.

Kriminalisti na delu

Policija je potrdila, da kriminalisti zbirajo obvestila o sumu storitve dveh kaznivih dejanj, za katera obstajajo razlogi za sum, da ju je storil nekdanji vidnejši funkcionar mariborske 
občine.

Komentarjev 14
  • Žurnalček 16:38 29.november 2013.

    Franca , z tisto JASNOVIDKO si o svojem poštenju vse povedal. Crken

  • privat 07:40 12.september 2013.

    naj mu sodi somalijsko sodišče...

  • Šemefuky 20:10 11.september 2013.

    Popoln idiot, sploh ne rabi primerjave, on pa misli, da smo vsi idioti in da sem nam smili.