Slovenija
19 ogledov

Kangler še neodločen o prevzemu SLS

Kangler razmišlja, da bi prevzel vodenje SLS. Žurnal24 main
Mariborski župan Franc Kangler pravi, da z vseh strani pritiskajo nanj, naj postane predsednik SLS, sam pa se še ni odločil in "o tem ne razmišljam preveč, ukvarjam se s problemi v mestu".

Po poročanju časnika Večer mariborski župan in nekdanji poslanec Franc Kangler pravi, da so pritiski, naj 16. maja v Krškem kandidira, veliki, zato resno razmišlja o tem. Kangler ob tem tudi meni, da županska funkcija, ki ostaja v ospredju njegovih načrtov, ne izključuje vodenja stranke. Tudi predsedniki vlad in ministri vodijo stranke, je še dejal.

Danes je za Žurnal24 povedal, da "zelo pritiskajo name z vseh strani Slovenije. Ne vem še, kako se bom odločil. Moram reči, da o tem ne razmišljam preveč, ukvarjam se s problemi v mestu, ki jih je veliko. Še je čas, da se odločim."

Še dvanajst dni za kandidate
Kot je znano, je dosedanji predsednik stranke Bojan Šrot 24. marca nepreklicno odstopil s te funkcije. Pojasnil je, da se je za to odločil, ker je bil edini predsednik parlamentarne stranke brez funkcije v Ljubljani, kar je od njega zahtevalo veliko energije, na ta način pa je težko biti vsak dan v središču dogajanja.

Kandidacijski postopki za položaje v SLS so začeli teči v ponedeljek, zaključijo pa se čez dvanajst dni. Do izvolitve novega predsednika stranko vodi podpredsednik SLS Janez Podobnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.