Slovenija
15043 ogledov

Kaos na avtocesti, v službo boste prišli uro prepozno

Zastoj na štajerski avtocesti zaradi nesreče
1/2
pic
Na štajerski avtocesti je pred priključkom Domžale v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče. Zaprt je prehitevalni pas.

Na štajerski avtocesti je med Krtino in Domžalami proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas, poroča prometnoinformacijski center. Nastaja daljši zastoj, ki sega čez priključek Lukovica. Petnajst minut pred osmo je bil zastoj dolg dolžina: 11 kilometrov in pol. Možen obvoz je po regionalni cesti Blagovica - Domžale, kjer pa so tudi zastoji. Vožnja se nekaj pred osmo uro zjutraj podaljša kar za eno uro. 

Do nesreče je prišlo nekaj pred pol sedmo zjutraj, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje. "Šlo naj bi za nalet več osebnih vozil,  ogled še traja, podatka o poškodovanih še nimam," nam je povedal Tomaž Tomaževič, predstavnik za stike z javnostmi ljubljanske policijske uprave. 

Petnajst do devetih je prometnoinformacijski center poročal, da so posledice prometne nesreče odstranili. Še vedno je bil daljši zastoj do predora Podmilj, možen obvoz je po regionalni cesti Trojane - Domžale, kjer pa so tudi zastoji. Pot se podaljša za pol ure.

"Ob 6.26 je na avtocesti med priključkom Krtina in priključkom Domžale naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Na kraju so posredovali reševalci NMP Domžale, Policija in delavci DARS-a. Dve osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana," pa zdaj poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar olor
    olor 10:27 11.oktober 2022.

    Kdor vsakodnevno vozi po AC ve kako je in kakšne razmere so na cesti. Vozni pas poln tovornjakov, Da je varnostna razdalja med vozili premajhna tudi vemo zakaj. In ko se nekdo iz voznega pasa vključuje na prehitevalni je razdalja ...prikaži več med avti še krajša. In en zabremza, pa naslednji tudi in tretji v vrsti tudi mogoče ali je pa verižno trčenje. V takih primerih ko pride do nesreč bi morali odpreti še odstavni pas za promet in zastojev bi bilo veliko manj. Pa tovorna vozila, ki je 80% tujcev, na vlak.

  • 725b03553d49f4b8e93285a1f3dfccb54987f980 09:29 11.oktober 2022.

    Jaz bih še pripomnil,da je največja možnost - premajhna varnostna razdalja.

  • rd2dmk2 08:31 11.oktober 2022.

    sedaj bi pa končno nekdo lahko malo preveril in namesto neprilagojene hitrosti dejal--krivo je tipkanje.. in naložil težke kazni.. in to delodajalcem, ki silijo svoje zaposlene da še med vožnjo morajo bit na "šihtu". vsem ostalim pa.. mogoče se boste ...prikaži veče komentatorji spomnili kakšne primerene kazni. p.s. za vse, ki me imate za mal prismojenega. premislite koliko ljudi bo stalo eno uro in bodo zamudili na šiht, kakšna gospodarska škoda in tudi ekološka tuki nastane.