Slovenija
39923 ogledov

Kaos na cestah, infarktno na mejnih prehodih

Kolone na avtocesti Ptuj
1/5
Žurnal24 main
Na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji, 12 kilometrov, čakalna doba je 4 ure ali več.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste predora Karavanke v obe smeri in Ljubelj v smeri proti Avstriji občasno zaradi varnosti zapirajo. Tudi na Ljubelju je gost promet z zastoji.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona vozil dolga pol kilometra, med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru se premikajo vozila v dva kilometra dolgi koloni.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje je kolona vozil dolga tri kilometre. Zaprt je izvoz Lancova vas v smeri Hrvaške.

Zastoji so tudi na zahodni ljubljanski obvoznici iz smeri Kranja proti Kozarjam. Občasno zapirajo predor Šentvid proti Kosezam.

Povečan promet je tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru, zastoj je tudi na južni ljubljanski obvoznici od počivališča Barje proti Primorski.

Kolone na italijanski avtocesti | Avtor: epa epa

Na večini mejnih prehodov s Hrvaško - Dragonja, Jelšane, Sečovlje, Petrina - se čaka na vstop oz. izstop od ene do dve uri, na Gruškovju se za vstop v Slovenijo čaka več kot štiri ure.

S Policijske uprave Kranj voznikom sporočajo, naj v zastojih ustvarijo reševalni pas. Pred odhodom na vožnjo naj preverijo razmere, pozivajo k strpnosti.

Ponoči so kranjski policisti obravnavali padec moškega z viadukta v Podmežakli. Gorenjska avtocesta tam večinoma poteka po višjih stebrih, okoliščine pa kažejo, da je moški stopil čez zaščitno ograjo, ne da bi preveril, ali je varno, ter padel v globino.

Posredovali so tudi gasilci, ki so moškega dvignili nazaj na viadukt. Poškodovanega so odpeljali v zdravstveno ustanovo. Gre za tujca, ki je bil v zastoju, so še sporočili s kranjske policijske uprave.

Komentarjev 11
  • Pepe007 16:28 21.avgust 2021.

    O kakih tragedijah se piše, ko kdo pozabi psa v vozilu pred trgovino za pol ure. Tu ljudje čakajo več ur...

  • Pepe007 16:28 21.avgust 2021.

    O kakih tragedijah se piše, ko kdo pozabi psa v vozilu pred trgovino za pol ure. Tu ljudje čakajo več ur...

  • Vozniček 14:50 21.avgust 2021.

    Se kdo na DARSu počuti odgovornega, ker ne sprosti prometa in ljudje nimajo kam na WC? Eni celo pozivajo naj ostanemo v avtu! Dodatne 4 ure?!?